Menedéket venni a Szeretetben…

Aki menedéket keres, védelmet keres. Védelemre van szüksége ahhoz, hogy önmagát biztonságban érezhesse. Védelem szükséges ahhoz, hogy önmagával újra kapcsolatba kerülhessen. A világi elvárások üldöznek minket, szinte folyamatosan zaklat valaki, valamivel. Kéréssel, követeléssel. Menni kell, tenni kell. Bármit teszel vagy nem teszel, azt nem magad döntöd el, elvárásokra, szinte parancs szóra cselekszel. Üldözött vagy, aki átmenekül az életén, az életen, megtorpan itt, ott, de nincs ideje, módja, hogy körülnézzen, megpihenjen, indulnia kell. Teljesíteni, bizonyítani kell. Magadnak, és másoknak, bárkinek, mindenkinek, hátha valaki egyszer felismer, és elismer. Keresel, és igen ő is keres, a másik, aki éppen úgy keres mint te. Ő is azt a helyet, lehetőséget keresi valójában ahol végre megpihenhet, és önmaga lehet. De mindketten eltévedtetek. Az a hely amit kerestek, nem kint van a világban, ott hiába keresitek.

Álljatok meg egy pillanatra, hagyjátok, hogy minden megálljon körülöttetek, és lássátok meg, ismerjétek fel, hogy a világnak nélkületek sincs vége. Elkövetkezik a következő pillanat így is, hogy ti nem vagytok benne. Megtehetitek, hogy háttérbe vonódtok, vagy akár teljesen kimaradtok belőle. Az őrületből, ami egyre erőteljesebben felforgat mindent.

Fordulj meg! Önmagad felé, befelé indulj el! Ott keress, ott keresd a válaszokat a kérdéseidre, a megoldásokat, a jövődet, a szeretteidet, a számodra fontos értékeket. Lépj be önmagad Szentélyébe, térj vissza ide, a nyugalomba, a csendbe. Gyújts Fényt szívedben, szólítsd, hívd Lelkedet, hogy térjen vissza, legyen most itt veled. Hunyd be a szemed, figyeld meg a csendet, csendedet, hogy mit üzen neked: ki a fontos? mi a fontos? merre tovább? mi az élet valódi értelme?

Menedéket vehetsz különböző Mesterekben, tanításokban, csoportban, vagy akár különböző minőségekben. Te döntöd el, hogy milyen védelemre, menedékre van szükséged. Eddig is te döntöttél, ezután is te döntesz! Mit szeretnél? Mire van szükséged? Kire van szükséged?

Amikor valódi megoldást keresel, akkor önmagaddal kell újra kapcsolatba kerülnöd, a Lelkedet kell megszólítanod, hogy segítsen. Tégy egy próbát: Végy menedéket a Lélekben, a Jóságban, Szeretetben, Együttérzésben, és kapcsolódj azokkal, akik ugyanazt választják, mint te.

Menedéket venni a Szeretetben, a Jóságban, Együttérzésben a lehető legnagyobb védelem! 

Menedéket keresni Önmagadban, a legértékesebb tevékenységek egyike. Nem adhatsz, nem tehetsz ennél többet sem magadnak, sem a világnak, hidd el.

Aki menedéket talál Önmagában, közvetlen kapcsolatba kerül Lelkével, és az ahhoz tartozó minőségekkel.

Tedd meg magadért, adj esélyt példamutatásoddal a többieknek, adj lehetőséget a világnak, hogy változás történhessen.

Menedéket keresni, és találni, védelmet megélni, és adni vagyunk itt…

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

www.talentumok.com 

%d