Hova tűnt a szeretet?

A kezdetekkor ott volt, abból fogant, abból született minden, ami a világban fontos, és lényeges. Szeretetből a szeretet kifejezéséből, és a szeretet iránti vágyból fogan az ember. Ott van, létezik, megélik, kifejezik. Amikor van szeretet, akkor van minden. Válaszok a kérdésekre, megoldások problémás helyzetekre, és mindig van valaki melletted, nem kell magadra maradnod, egyedül lenned. Nincs kiszolgáltatott helyzet. Aztán jön az akaratból, és énből működő ember, és tönkretesz mindent. Önzéséből, irányítási vágyából született elkülönülése, válaszainak, és segítségének megtagadása elválaszt, kirekeszt. Magának akar mindent, elvesz. Megfoszt. Egyedül akar lenni, magadra hagy, mert mindenből csak ő akar részesülni. A szeretet elveszett, hiába keresed. Sehol sincs. Vége.

… és vannak azok, akik sosem adják fel! Akik kitartanak, hisznek, remélnek a végsőkig. Akik hisznek egy láthatatlan, megfoghatatlan kötelékben, a szeretet erejében, és nem adják oda ezt a hitet, semmiért, senkinek. Nem adják fel annak biztos tudását, hogy a szeretet van, létezik, és egy élhetetlennek tűnő őrült világban is meg lehet találni, meg lehet élni.

Mindenkinek vannak az életében veszteségei, csalódásai, amiket sokféle módon lehet feldolgozni, reagálni. Lehet másokat, és a Sorsot hibáztatni, hőzöngeni, ordítani, a szeretettől egyre távolabbra lépni, bezárkózni.

és lehet Sorsunkat alázattal elfogadva, szívünkben a szeretetet megőrizve, a szeretettel még mélyebb kapcsolódást keresni, feloldozni, és feloldódni. Nem kell ehhez mást tenni, mint Önmagunkat legyőzni. Újra, és újra megtenni. Magunkban keresni. Keresni a felelősségünket, a válaszainkat, a megoldásainkat, az akaratunkat a kapcsolódás, és a szeretet megélése, megosztása felé fordítani.

Hova tűnt a szeretet?

Te elvesztetted? Szerinted eltűnt, nem lehet megélni? Hiányzik?

Lassulj le, vagy állj meg, és emlékezz a kezdeti időkre. A legeslegelejére, amikor elkezdődött minden. Mert ha máshol nem találod, a kezdeteknél mindig ott lesz, hiszen az élet Szeretetből fogan, szeretetből kezdődik el.

… és aztán jön az ember, de nem minden ember tesz tönkre mindent. Vannak sokan, akik megőrzik a valódit, a lényegest, és emlékeztetnek mindannyiunkat az eredendő, és tiszta szeretetre.

A szeretet nem tűnt el, csak Te nem vagy jó helyen… keresd, találj vissza magadhoz, és magadban biztosan megleled. Emlékezz! Idézd fel a kezdeteket, amikor még nem tudtál az Énből lenni, hanem a Lélek vezetett. Ott volt, ott van, ott lehet benned! Dönts úgy, hogy mostantól újra megéled!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

www.talentumok.com

 

%d