Merre van a jó irány, mire valók a tanítók, a Mesterek?

Elgondolkoztál-e már azon, hogy amikor meditálsz, mantrázol, imádkozol, kiért teszed? Az emberek többsége magának, családjának, ismerőseinek kér segítséget, akár ismeretleneknek, idegeneknek. Elterjedt az az általános nézet, hogy egy képzés, tanfolyam elvégzése után bárki segítő, tanító, Mester lehet. Ezen kívül azt is vallják sokan, hogy őket tanítani, segíteni küldték a Földre. Olyan sok lett a tanító, a Mester, a guru az elmúlt 20 évben, és nézzük meg, hogy hova jutottunk ezzel?! Vajon jól csináljuk? Jó helyen keressük egyáltalán az igazságot?

Azt tanítják, és ez sem véletlen, hogy az utóbb érkezettnek nem kell felfelé adni sosem, hanem lefelé ad az utána jövőknek. Ez a családi rendszerekben akár igaz is lehet, bár érdemes megnézni, hogy ha így teszünk, mi lesz az idős emberekkel?! A tanítások emberektől származnak, kivételt ez alól azok képeznek, melyek több ezer éves múltra tekintenek vissza. Átírt igazságok, és szabályszerűségek alapján próbáljuk élni az életünket, és csodálkozunk, hogy nem megy. Azt gondoljuk, hogy mi vagyunk bénák, kevesek, magunkat hibáztatva egyre mélyebbre süllyedünk el, és ebből azok, akik átírták az igazságokat, nagyon jól megélnek. Azt mondják, hogy ők segítenek neked, te pedig segíts a többieknek, és akkor jó lesz minden. Már szinte mindenki hallott az új módszerekről, használja őket otthon, és agitálja a következő belépőket, hogy jöjjenek, ez a tuti módszer, ő az igazi Mester…

Mi az igazság, és merre lehet a jó irány? Mit tehetsz, hogy, működjön az életed?

Keressünk hiteles tanítást, tanítókat, és hallgassuk meg, hogy ők hogyan kérnek, imádkoznak. Sosem magért, és a közvetlen ismerőseiért kér, hanem minimum az egész világ javára. Nem nézi önmagát, életét felajánlja egy útnak, egy tanítónak, tanításnak. Képviselni akarja, mert szívében érzi, hogy igaz. Nézz mélyen magadba, és mondd meg nekem, hogy mikor gondoltál utoljára azokra, akik tanítottak téged? Mikor imádkoztál érte, hogy az ő élete hosszú és egészséges legyen, hogy azt a tudást, és bölcsességet amit képvisel, minél több emberrel oszthassa meg. Mert ha te meghalsz, de él a Mestered, akkor ő még nagyon sok embert taníthat meg, de ha ő meghal, neked többé nincs az úton menedéked. Az élő vonal védelme szent kellene, hogy legyen, és ezt azzal tudjuk biztosítani, ha tiszteljük, és szeretjük azokat, akik tanítottak, az utunkon vezettek minket. Aki nem tiszteli a tanítóját, elveszít mindent, elfelejti a tanítást, és nem láthat összefüggéseket. Mert azon a ponton amikor a tanítója ellen fordul, a beavatásait a szellemi útjába, elveszítette.

A hagyományvonalak mindig tiszteletet tanítanak a tanítók felé, és minden mantra, ima azzal végződik, hogy hosszú életet kívánunk, és köszönetet mondunk a Mestereknek:

„Tisztelet és szeretet a Mestereknek, és az előttünk járóknak!

Köszönjük, hogy itt voltak, tanítottak. Hálásak vagyunk érte.

Szolgáljon mostantól a tudatom és a viselkedésem minden lényt minden világban és dimenzióban, felszabadítva ezzel őket, minden pillanat olyanságában!”

Úgy érzem, elérkezett az ideje, hogy tiszta szívvel járjuk az utunkat, és úgy tegyük a dolgunkat, ahogy azt tenni kell, és érdemes. Fordítsuk meg az energiát, és csináljuk úgy, ahogy ránk hagyták a legnagyobb Mesterek:

Szívünkben mindig legyen hely azoknak a tanítóknak, akik az utunkon akár csak egy pillanatra is kísértek minket. Minden kérés, ima, fohász értük szóljon, hiszen a jól gondozott gyümölcsfa is neked terem, és nem az utcabelieknek. Éljünk példás életet, és akkor mindig lesz, akinek továbbadhatjuk bölcsességünket.

Amíg folyton csak lefelé adsz, terjeszkedsz, addig az energia nem fordul meg, megreked. A gyümölcsöket, amiket az életed terem, oszd meg azzal, aki életre hívta őket!

Ajándékozd meg minden nap a szereteteddel azokat, akik tanítottak, és tanítsd meg ezt az igazságot az utánad jövőknek.

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

 

%d