Ki lennél te, ha nem a körülmények határoznának meg?

Ki vagy te jelenleg, és hogy érzed magad a bőrödben? Milyen körülmények határozzák meg jelenleg a hogy létedet? Észrevetted már, hogy ahogyan változnak a körülmények körülötted, úgy változol te is, azzal együtt emelkedsz vagy süllyedsz. A körülmények hatására önmagadhoz közelebb vagy magadtól távolabb kerülhetsz, de akár átmenetileg el is veszhetsz. Letéríthetnek az utadról azok a hatások, és emberek, melyek körülvesznek. Ha hagyod, engeded. Ha nem kérdezed meg, hogy miért, és miért pont te? Ha belevonódsz, ha elmerülsz benne. Észre sem veszed, és már nem a saját életedet éled. Átkerülsz egy számodra ismeretlen térbe, időbe, és itt próbálod megtalálni a helyedet, de itt nem találhatod meg, mert semmi keresnivalód itt, ez nem a te életed.

Ahogy kívül, úgy benned is megváltozik minden. Gondolatok, érzések, melyek nem a megszokottak, szinte idegenek. Nem ismered fel magadat benne. Talán ezt vesszük először észre, hogy a belső világunkban más lett minden. De mire ez megtörténik, akár évek is eltelnek.

Amikor valódi önmagad vagy, és nem a körülmények határoznak meg, úgy érzed szabad vagy, jól érzed magad a bőrödben, élet van benned, vágyaid, álmaid életre kelnek, megteremtődnek. Alkotni, teremteni vagy képes, kreatív energiáid felébrednek. Gondolataid, érzéseid a tiédek, felismered magadban őket, megszokottak, ismerősek. Rend van benned, szilárd középpontodhoz bármikor visszatérhetsz. Letisztult gondolatok, elmédben csend, szívedben érzések, szeretet.

Te hol vagy most szerinted, a saját életedben? S ha elkeveredtél, hogyan találsz vissza oda, ahova tartozol, ami a tied?

Térdelj le és figyelj! Légy a pillanatban jelen, nyisd meg érzékszerveidet. Majd hunyd be a szemedet, és figyeld a szívverésedet. Válj eggyé vele, érezd ahogy dobban a szíved, ahogy áramlik benned az élet. Majd figyeld meg a lélegzeted, és engedd meg, hogy a szív és a légzés ritmusa üzenjen neked. Engedd, hogy hazavezessenek a Lelkedhez, és együtt vissza tudjatok térni abba a térbe, ami a tied.

Ki lehetnél te, ha nem a körülmények határoznának meg?

Az lehetnél, AKI VAGY, az értő, szerető, tapasztaló ember.

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

www.talentumok.com

%d bloggers like this: