Gyógyulhat a Lélek…

Az életünk nem más, mint találkozások, és történetek sokasága, melyekből épülünk, vagy fájdalmat, traumát szenvedünk el. Nézőpontjainktól és értékrendünktől függően különböztetjük meg a helyzeteket, és fejünkben automatikusan dől el, hogy melyik oldalhoz soroljuk éppen. Sokkal jobban figyelünk a fájó helyzetekre, és sokkal tovább emlékszünk ezekre. Megengedjük, hogy évekig, évtizedekig félelemben, szorongásban tartsanak, hogy meghatározzák megéléseinket, személyiségünket. Valamiért fontosnak tartjuk ezeket a helyzeteket, és az ahhoz tartozó embereket. Talán nem is tudjuk, hogy miért, és talán azt sem, hogy így működünk, csak azt vesszük észre, hogy évről-évre kevesebb önbecsüléssel rendelkezünk, mert minden ilyen helyzet azt üzeni, hogy: Legyőzött valaki, nem voltál elég jó, kedves, okos stb…

A világi értékrend szerint az a kérdés, hogy egy-egy helyzetben ki a nyertes, és ki szenvedi el a veszteséget. Így nem lehetsz más, mint nyertes vagy vesztes. Vannak emberek, akik olyan sokszor voltak már vesztesek, hogy képtelenek a régi helyzetekbe belelépni, a régi emberekkel találkozni, mert minden találkozás lehetőségére, már eleve csak úgy tudnak tekinteni, hogy újabb fájdalom érheti őket. Aki ilyen nézőpontból tekint önmagára, és életére, hatalmas fájdalmat él meg, és az életét szenvedésnek, kiszolgáltatottságnak éli meg.

Van lehetőségünk változtatni!

Lehet másabb, könnyebb, lehet másmilyen az élet!

Amikor úgy döntesz, hogy már pont elég fájdalmat éltél meg, odafordulhatsz a Lélekhez, és az ő nézőpontjából is megnézheted önmagadat, és történeteidet. A Lélek aki benned él már sok-sok életet élt meg, és most is itt van, most veled, általad tapasztal éppen. Kérdezd meg tőle, hogy segíthetsz magadon, hogy a történeteiddel együtt kapcsolódni tudj vele.

Amikor gyógyul a Lélek, amikor gyógyítod a Lelkedet, vedd sorra a történeteidet, és tedd fel a kérdést magadnak: Ezután maradt bennem szeretet? S ha a válasz igen, akkor nem lehetsz vesztes. Mert nem számít, hogy kinek van igaza, kinek az elképzelése valósul meg, kinek az akarata erősebb az adott pillanatban, csakis az számít, hogy azután ami megtörtént, ami történik veled, van-e benned szeretet?!

A szeretethez csak akkor tudsz kapcsolódni, ha a Lélek felé mozdulsz el, ha a hozzá tartozó értékrendet éled. Ha gyógyulni szeretnél, nem kell semmi mást tenned, mint kapcsolódni a Lélekhez, vele együtt a szeretethez, és élni az életedet. Amikor életedet így éled, a történeteket így nézed, megláthatod, hogy az élet körbe szövi a fájdalamas sebeket, és örömmel, boldogsággal tölti fel a szívedet.

Adj esélyt magadnak a gyógyulásra, fókuszálj a Szeretetre, mert a többi nem számít, hidd el!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

%d bloggers like this: