A Letisztulás ideje van most

Ugye te is érzed? Ugye felismerted, hogy ahhoz, hogy új minőségű dolgokat teremthess, belül is változnod kell?! Belül, ott ahol csak TE vagy… magaddal. Érzéseiddel, gondolataiddal, személyiség szintű szerepeiddel, Lelkeddel. Belül, ahol félsz lenni… most itt kell rendet tenni.

Hogyan jutsz túl egy nehéz helyzeten?

Önuralommal… kompromisszumot kötsz magaddal s másokkal, leuralod magadat, a másikat és a helyzetet, és mindennek a végeredménye, hogy megalázod saját magadat és egyre kevesebb leszel.

Mostantól változtathatsz. Dönthetsz úgy, hogy a saját kezedbe veszed életedet és ön-nevelésbe kezdesz.

Önnevelés= előre visz adott helyzetben, épít és felkészít valamire.

Emlékszel? Volt már akik nevelni akartak… a szüleid voltak. Saját elképzelésük és rájuk maradt száz éves hagyományok által… megtették és te azzá váltál, aki lettél. Az a nevelés, arra volt elég… arra, hogy eddig a pontig eljuss általa. Most, hogy ezt látod, felismered, tovább is léphetsz. Mostantól már rajtad múlik, hogy ki lesz belőled. Magadat neveled vagy nem neveled. Ez a te döntésed, a te életed.

Minden gyerek egy kicsivel több, mint a szülei… te miben vagy több? A több nem jobb, hanem érdeklődőbb, nyitottabb, elfogadóbb, megengedőbb, gondolkodóbb, stb… Több, mert többet akar. Válaszokat akar a kérdésekre. A saját kérdéseire. Azokra a kérdésekre, melyek önmagában merülnek fel. Felmerül, mert van rá ideje, és van hozzá tere…

Annak van ideje, hogy belül magadban mindent megkérdőjelezz! A kijelentő mondataid végére most kérdőjelet kell tenned! Fel kell tenned magadban, magadnak a kérdéseket. Le kell ülnöd, behunynod a szemedet, és elengedni végre a tudót, látót, megmondót, tanítót, az Én-t, és hagyni, hogy megszülethessen az a valami vagy valaki, aki mindezen minőségek mögött megbújik…

Letisztulás…Újjászületés…Születés…egy új minőségben.

Mindannyian a szülőcsatornában vagyunk, és többen elakadtak… hallod a hangjukat, sírnak, kiabálnak…

Hallod? Akkor te már kint vagy… de az is lehet, hogy a saját hangodat hallod, mint egy visszhangot…

Halál-születés-élet. Valaminek meg kell halnia ahhoz, hogy egy új minőségben megszülethess! Mi az amit most ezért elengedsz? S ha elengedted az új minőségben mit teremtesz? Teremtésed büszkeséged lesz, vagy elrejted? Ki az aki teremti? Még mindig te vagy?

A Letisztulás ideje elérkezett… teremtsetek újat a régi helyett! 

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com 

0