A test nem felejt…

Nem tudom, miért gondolják az emberek, hogy van rajtuk „törlés” gomb? Miért gondolják azt, hogy bármit ki lehet törölni, és aztán úgy tenni, mintha meg sem történt volna. Nincs olyan, hogy újraindítás. Olyan van, hogy feldolgozás, olyan, hogy továbblépés, olyan, hogy elengedés, olyan, hogy megbocsátó szeretet… de olyan nincs, hogy törlés!

Ha az elme nem is emlékszik, ha gondolatainkban nem jelenik meg kép, a test nem felejt. A testünk magában hordozza az összes érintést, a fájdalmakat okozó sebeket. A test nem engedi, hogy kitöröld belőle, vagy letagadd a jelenlétét. Mert ha engedné, akkor újra megtörténhetne minden.

A hangok, az illatok, az érintések bevésődnek. Tudattalanul működtetnek bennünket. Az egyik pillanatban azt gondolod, hogy már nincs jelen, aztán történik valami, például valaki a hátad mögé lép, és megérint téged, és te összerezzensz. Nem tudod miért, de egy pillanat alatt belefagysz a helyzetbe. A tested nem felejt! A tested megőrizte az összes megélésed, minden emlékedet.

Végtelen szeretettel: Dömötör Aletta

%d