Lehetőségek az élettől…

Az élet áldozatokkal és lemondásokkal jár. Áldozatot kell hoznunk, ezáltal sok mindenről le kell mondanunk, azonban amit az „áldozat” által kapunk, az felbecsülhetetlen.

Ahhoz, hogy új lehetőségeket kapjunk az Élettől, ahhoz a régi dolgokat el kell engedni. Csak akkor tud kinyílni egy ajtó ha előtte egy másikat becsuktuk. Egy így működik, ez a rend. Mennyivel egyszerűbb lenne úgy döntetnünk, ha tudjuk, hogy mi van a másik ajtó mögött, ha előtte nem kellene azt a bizonyos jelenlegi ajtót becsukni.

Én megtettem! Becsuktam az egyiket, majd egy pillanatra megpihentem, épp eggyé váltam a némasággal, az érzéssel, hogy minden olyan üres, mégis mintha tapintani lehetni az energiákat, amikor szép lassan kinyílott az új, a másik ajtó. Gyönyörű fények szivárogtak ki, mintha varázsszobába léptem volna. Az érzés olyan lágy, olyan simogató, szolid és nem tolakodó, biztonságot adó, szeretetteljes, finom. Mintha megszűnt volna minden, ami valaha nehézséget okozott. Büszke voltam magamra és a döntésemre. Igen! Érdemes döntést hozni.

Érdemes a múltat magunk mögött hagyni, érdemes változtatni, még akkor is, ha a komfortzónánkat, kényelmünket fel kell hozzá adni, akkor is, ha ott, abban a pillanatban minden meg fog változni.

Amíg nem csukjuk be az egyik ajtót, addig nem tudhatjuk meg, hogy mit tartogat még az Élet nekünk. Nem láthatjuk, hogy van ennél több és jobb is, mint amit eddig tapasztaltunk.

A legnagyobb bátorság leszületni erre a Földre, mivel itt vagy, elmondhatod magadról, hogy bátor vagy! Érezd most magadban ezt a bátorságot, érezd, ahogy átjárja a tested, vegyél egy jó mély levegőt és tedd meg az első lépéseket, nyiss be és lásd meg, hogy lehet másképp is. Lásd meg a csodát!

Dömötör Aletta 

%d