Adott szó

Napjainkban az őszinteség már nem divat. Nem képvisel értéket a mai világban az, ha őszinte vagy. Nincs értéke az adott szónak, nincs értéke már semminek ami emberi, vagy ember közeli. Nem számít, hogy kinek mit ígértél, hiszen amikor kimondtad, hogy megígéred, már akkor tudtad, hogy meg fogod szegni! Azért mondtad, hogy időszakosan nyugalom legyen, hogy megnyugtass arról, hogy a szavadat adva biztonságban vagyok, nem kell hogy féljek, hisz te ígéretet tettél!

Az őszinteség belülről fakad. Belülről a szívedből. Belsőnk megnyilvánulása a külvilág felé. Megmutatja rólunk, hogy milyen emberek vagyunk. Megmutatja, hogy mi számít nekünk értéknek, és megmutatja azt is, hogy önmagunkkal szemben mennyire vagyunk igazak, és önmagunkat mennyire tartjuk értékesnek. Ha magad felé igaz vagy, akkor elkerülhetetlen, hogy a külvilág felé is az legyél. Hiszen ahogy bent, úgy kint.

Most hozzád szólok, aki úgy érzed, hogy a körülötted lévőknek nem fontos az őszinteség, nem fontos a hitelesség, értéktelen az adott szó. Ígérgetnek úton- útfélen mindent és bármit. Hozzád szólok, aki úgy érzed, eltűnt a Világból az érték, úgy érzed, hogy szinte mindenki feladta magát, csalódnod kell újra és újra…

Állj meg most egy pillanatra. Figyeld meg őket, lásd meg mit tesznek és lásd meg, hogy kivel teszik. Nem te vagy az áldozat, ők maguk a saját áldozatuk. Lásd meg a szegénységüket, hogy mennyire üres lehet az életük, mennyire üresek belül, ott ahol neked a szíved dobban, és összeszorul minden hazug szótól. Lásd meg, hogy a valódi érték belülről fakad.

/Dömötör Aletta – www.talentumok.com/

%d