Meleg szív, tiszta lélek…

 Kategória: Önismeret, öngyógyítás

Szinte megállt az idő, mozdulatlan minden. Megfagyott érzések, túlgondolt válaszok, kikerült konfliktusok, kényszerek. Sokáig próbálod tartani magad, de aztán elengeded. Azt mondod elfáradtál, kimerültél, nincs értelme. De nem ezért hagyod, hogy az érzéseid és vele együtt az ár elsodorjon téged…egyedül vagy, nincs kapaszkodód, nem bízol már senkiben. Kiábrándulás, csalódás, fogadalom magadnak, hogy többé nem engeded meg. Távolodsz, egyre messzebb. Önmagadtól, a valóságtól, a megoldástól. Mindenkitől, aki még itt volt veled.

Kétségek, kérdések, fájdalmak gyötörnek, szorul a szív, sajdul a gyomor, összehúzódásra késztetnek ezek az érzések. Nem mondod el, nem osztod meg, nincs kivel. Bezárkóztál, mert kirekesztettek. Vagy kirekesztetted magadat, mert elég volt már, mert nem bírod el…kimondod, hogy legyen már vége.

Pedig olyan egyszerű a megoldás, olyan könnyen megfordulhat minden!

Ott, ahol most vagy, egyszerűen fordulj meg, és mondd ki, hogy a változást akarom, és azért, hogy megtörténjen, feladom az előzetes elképzeléseimet, és kapcsolódom az emberekhez. Keress ismerősöket, régen látott barátokat, családtagokat, mert velük talán könnyebb. Kapcsolódj, kerülj hozzájuk egyre közelebb, érdekeljen a Sorsa, élete, és figyelj. Figyeld meg a helyzeteket, hol lehet szüksége rád, egy olyan emberre, aki nem kérdezed, nem megmenteni akarod, csak egyszerűen ott lenni vele.

Az élet vezet minket, így nyugodtan odabízhatod magad az adott helyzetben.

Légy önmagad, add oda azt, amit csak te adhatsz. A figyelmedet, gondoskodásodat, szeretetedet. Nem kell elmondanod, nem szükséges szavakba foglalni azt, ami elmondhatatlan.

Készülj a találkozásra, melegítsd fel szívedet. Ünneplőbe öltözött szívednek minden kedves, és a lehetőségek száma végtelen. Egyszerűen csak légy ott, ahol tudod, érzed, hogy jelenléted elengedhetetlen. Szerezz meglepetést önmagaddal annak, akinek könnyebb lesz veled! Ugye tudod, hogy ki az, aki ha megleped magaddal azt mondja: “Hát, ezt nem gondoltam volna!”

Jókor lenni jó helyen, jó időben. Hinni, tudni, hogy vezetve vagy. Engedni az érzésnek, hogy most van ideje, most kell megtenned. Felismerni a pillanatot ami végtelenné válhat. Meglátni magunkat egymás szemében. Kimondani, hogy: “Köszönöm, hogy vagy nekem, sokat jelentesz!”

Tiszta Lélek vagy, kedves ember! Mit tennél, hogyan élnél, ha így gondolnál magadra? Kinek szereznél a jelenléteddel, a részvételeddel örömet?

Tiszta Lélek, meleg szív…ez lehet a megoldás az élet legnagyobb kérdéseire, és ez az újrakapcsolódásunk alapköve.

Meleg szívvel, meleget adj azoknak, akik félnek, fáznak saját sötétségükben! Vezesd ki őket Szereteteddel a Fényre!

Figyelj! Mozdulj! Érezz! Oszd meg!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

Korábbi cikkek
0