Számvetés…

Az önismereti út egyik legjelentősebb pillanata az, amikor szembe kerülünk azzal az önmagunkkal, akivel évtizedek óta nem találkoztunk, tulajdonképpen elrejtettünk, megtagadtunk.

Történeteink mögött rejlő belső igazságunkról nehezen beszélünk. Mert félünk. Rettegünk a megítéléstől, a megvetéstől, és attól, hogy újra meg kell élnünk azokat a legnehezebb perceket, amikor egy adott helyről, vagy helyzetből a valódi érzéseink, gondolataink, és őszinte megnyilvánulásaink miatt kirekesztenek.

Mondhatjuk, hogy nincs mitől félni, egyszerűen csak őszintének kell lenni…igen. De amikor egy őszinte beszélgetésben felteszik a kérdést neked, hogy a mi a legnagyobb bűnöd az életben? Mi az, amit szégyellsz?…elgondolkodsz, és hirtelen eltűnsz a semmiben… Eszedbe jutnak helyzetek, emberek. Kimondod, elmeséled, hogyan bántottál meg másokat a viselkedéseddel, véleményeddel. Megbánást érzel, és azon gondolkozol, hogyan teheted jóvá mindazt, amit tettél másokkal, hogy utána belül neked könnyebb legyen, és elmondhasd, hogy bejártad a megbocsátás útját. Megbocsátod a másik embernek azt, ami kiváltotta azt a viselkedést benned, ami miatt te szenvedsz, amit szégyellsz.

Nem felejted el, és nem engeded el azokat a sérelmeket, amelyeket okoztak neked. Nem hagyod jóvá, és nem felejted el azt, amit tettek veled.

Megbocsátasz, hogy gyógyulhass. Megbocsátasz magadban. Részt veszel egy belső, mély folyamatban, aminek végső eredménye, hogy megszabadulhatsz a Lelked terheitől, és belső szabadságot élhetsz meg. A megbocsátás önmagad felé a szabadság és belső béke érzését hozza el, ez az egyik út a szenvedés csökkentéséhez, és a boldogság eléréséhez.

Amikor a megbocsátás útján ráébredsz, hogy a legnagyobb bűnt önmagad ellen követted el, hogy te vagy az, aki cserben hagytad magadat…te vagy az, aki lemondtál magadról…ebben a meghatározó pillanatban, a legnagyobb alázatra van szükséged ahhoz, hogy önmagad hibáztatása helyett, most egy új körön, egy új úton indulj el…

…Megengedésben élni, együtt áramolni az élettel…az elfogadás, az elengedés, és önmagunk iránti megbocsátás olyan eszközök számodra, melyek mindig a belső béke, és harmónia felé vezetnek téged!

A Szeretet egyenes útját járni lehet, és érdemes…

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com

%d