A legjobbá csak “válni” tudsz…
 
Ahhoz, hogy valamiben a legjobb lehess: idő, tapasztalás, elbukás, felállás, újra nekiindulás, kitartás, odaadás, elköteleződés, alázat, tisztelet, szeretet, elfogadás, bátorság, és a Mindenségbe vetett bizalom szükséges. Annak biztos érzete, és belső tudása, hogy a Mindenség téged oda, arra teremtett.
 
Meg kell tudni érkezni oda, a feladathoz, a küldetéshez. Ott kell tudni maradni, mint egyetlen és legfontosabb mellett elköteleződni, hitet tenni magadban-érte, és kitartani mindörökre.
 
A megszületett lány csecsemőből is lépésről-lépésre lehet felnőtt nő-társ-anya… idő, tanulás, tapasztalás, beérés szükséges. Nővé, anyává érik, válik…
 
Idővel… tapasztalással… sok-sok tudással, amit a tapasztalásaiból merít.
 
Nincs értelme azt hinni, hogy már az elején a legjobb tudsz lenni… nincs ilyen. Felejtsd el, engedd el… értsd meg, hogy a legjobbá válni kell.
 
VÁLNI valakivé, valamivé… ott lenni, benne maradni, csiszolódni, formálódni, alkalmazkodni, együttműködni. Tanulni és tanítani, mindkét oldalon kipróbálni. Megfigyelni és megérteni. Elhinni és mégis megkérdőjelezni. Kérdezni, és már közben választ találni. Belül lenni. Legbelül, ott ahol minden megszületik. Ott, ahol az élet szövedéke rejtőzik. Ott keresni. Magadban, legeslegbelül. A legeslegjobbat. A legeslegjobb önmagadat, akivé válhattál addig, ahol most tartasz. Nem lehetsz jobb és nem lehetsz több sem, mint aki most, ebben a pillanatban vagy. Lásd tisztán magad! Ne azt lásd amire vágysz, amilyen szeretnél lenni, hanem azt, AKI MOST VAGY!
 
Formálódunk, ide-oda sodródunk. A sors formál minket. Ilyenre és olyanra. Mindenkit a legjobbra. Olyanra, amilyen te magad vagy. A sok külső hatásnak és az időnek köszönhetően egyre inkább csak a csupasz valóság marad, legbelső önmagad. Nincs értelme mást látni, mert egyszer csak ez marad… VALÓDI ÖNMAGAD. AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY!
 
A legeslegjobbá válhatsz…
 
VÁLNI valakivé, valamilyenné az nem akarat, nem döntés, nem megszerzés… az sokkal, de sokkal több ennél.
 
Megértés, megengedés, elengedés.
 
Jóság és Kegyelem önmagad felé.
 
Megengedni magadnak, hogy az legyél, akinek valójában születtél.
 
…válni valakivé. ÖNMAGADDÁ, olyanná amilyenné a Sorsod formált.
 
A legeslegjobban Önmagaddá, azzá aki te valójában vagy. 
Végtelen szeretettel: Váradi Andrea
0