Tisztán tartani a szívet…

Nem engedni, hogy a gyűlölet csírát ültessen benne. Nem engedni, hogy a harag mérgező cseppekkel színezze. Nem engedni, hogy a bosszú éltesse. Nem engedni, hogy a született tisztát az átok elérje.

Vigyázni, óvni, védeni a legnehezebb. Sokan jönnek a koszos kis kezükkel és összetapogatják a szépet. Gyűlölettel és haraggal telített szívükkel ölelnek körbe. Ezzel és így ártanak neked. Jönnek és próbálják bemocskolni a neved, bemocskolni a szíved. El akarják venni az egyetlent, ami veled született. El akarják venni a fényed, a nemes tiszta lényed. Nem illesz így a képbe. Ha eddig nem haragudtál, most mindent megtesznek érte. Felborzolják a kedélyeket, széttörik körülötted a tiszta képeket… és igen a harag mérgező cseppjei beszivárognak az életedbe. S ha ez megvan, jöhet a gyűlölet… Ezzel a két minőséggel biztosra veheted, hogy célba érnek és beszennyezik mindazt, amit te oly sok éven keresztül tisztán tartottál.

A szándékuk nem több és nem kevesebb csak, hogy a te szíved se maradjon nemes. A szívedbe már csak halott legyen a szeretet. Sötét, borús és konok legyen. S ha már ezt is elérték, már csak egy lépés választ el attól, hogy tiszta szíved csak a múlt egy képe maradjon. A szeretet helyett most már bosszúvágy dobog a szívedben. Bosszút esküdsz azért, mert ez megtörténhetett. Meg akarod büntetni mindazt, aki ezt tette veled.

Tisztán, nemesen érkeztél a Földre. Tiszta volt a szíved. Haragtól, gyűlölettől és bosszútól mentesen. Ezt most se felejtsd el. Kezdd el megtisztítani a szíved. Amíg azokra koncentrálsz, akik ezt tették veled, addig nem lesz újra tiszta a szíved. Addig a bosszúvágy emlékeztet az eltelt évekre, és elmúlt életekre.

Itt most, ebben az életben véget vethetsz ennek. A bosszú fogadalmát oldozd fel a szívedben…, és menj tovább, menj előre. „Itt és most feloldom a magamnak tett ígéretet, hogy megbosszulom azt, amit velem tettek. A végítéletet átadom a sors kezébe. Én mostantól szabadon és tisztán élek. Mostantól tisztán tartom a szívem!”

Ideje tovább lépni…, ideje a saját életemet újra elfoglalni. Ideje a tisztaság emlékét felidézni. Őrizni, óvni, vigyázni. A gyűlölettől és gyűlölködő emberektől távol lépni. A harag mérgező cseppjeit elutasítani. Az átok buráját széttörve menekülni. Futni, szaladni és aztán megérkezni… a szívet tisztán tartani!

Végtelen szeretettel:

Dömötör Aletta

www.talentumok.com

%d