A szeretet szerintem…

A Szeretet szerintem a  legfontosabb a világban.

A legfontosabb érzés, gondolat, dolog, lehetőség.

Sokat gondolkozom rajta, hogy mi is az igazi szeretet, hogyan lehet ezt elmondani, megértetni, megélni. Ennek a fogalomnak, minőségnek a meghatározása folyamatosan változik. Változtatják saját megéléseim, tapasztalataim.

Szeretet… a legszebb fogalom, legszebb szó.

Szeretni sokféle módon lehet. Lehet a szeretet nevében tenni valamit, vagy ellentmondani, elfogadni vagy elutasítani. Lehet közelebb lépni, vagy távolodni. Akarni vagy nem akarni. Tenni vagy nem tenni. Kinyílni vagy bezáródni. Szeretetben élni vagy szeretet nélkül túlélni.

Lehet-e a szeretet jelenléte nélkül élni, létezni, lehet-e ezt a minőséget nem érzékelni?

Talán igen, talán nem. Hogy igen vagy nem az attól függ, hogy bennünk mi van éppen. Nyitott szívvel állunk, vagy bezárkóztunk.

A szeretet nem érthető, nem látható, nem bizonyítható, sőt talán fel sem fogható. Jelenlétét sokszor nem is érezzük, ennél fogva nem is értékeljük. Valódi értéke, hiányában jelenik meg, akkor, amikor nincs jelen. Akkor, amikor nincs kedved beszélni, érezni, cselekedni, amikor azt érzed, hogy nincs már erőd élni.

A szeretet hiányában mutatkozik meg annak valódi nagysága. Akkor látjuk meg, hogy a szeretet jelenléte nélkül elsorvadunk. A szeretet hiányában bezárkózva vagyunk. Megfagyunk. Élünk, de alig lélegzünk, alszunk, de nem álmodunk.

A szeretet a legfontosabb a világban!

Aki képes szeretni, szívét nyitva tartani, az boldog lehet, örülhet, élhet, lélegezhet, álmodhat.

Aki képes szeretni, az képes érteni, látni, bizonyítani, a dolgok valódi értelmét felfogni.

A szeretet szerintem egy egységes, állandó, mindig, minden körülmények között szabadon áramló energia a világunkban, mely bárki számára, bármikor elérhető és megtapasztalható.

A szeretet szerintem a legeslegfontosabb. A szeretet maga a Létezés, az Élet.

A szeretet szerintem maga a válasz. Válasz a fel nem tett kérdésekre, válasz bármire, mindenre.

A szeretet a VALÓDI, a LÉNYEG!

A szeretet a MI, az EGYÜTT, a VELED, a MEGENGEDEM, ELHISZEM, MEGTÖRTÉNHET. A szeretet az ELENGEDÉS, az ALÁZAT.

A szeretet szerintem MI magunk vagyunk, és erre bármikor emlékezhetünk. Bármikor dönthetünk úgy, hogy ezzel a minőséggel együtt élünk, együtt létezünk, együtt tapasztalunk.

Mostantól láthatod így is, mostantól lehetsz a Szeretet TE magad is…

Szeretettel: Váradi Andrea

http://www.talentumok.com

%d