Áprilisi energiák *Emlékezés…

Jelenleg a letisztulás, és továbblépés ideje van.

Már a 10. hónap kezdődik el a Maja naptárban, lassan véget ér az év. Itt az ideje, hogy felkészüljünk a tudatos elengedésre. Engedjük el félelmeinket, kétségeinket, minden olyan blokkot, ami visszatart minket. Mindazt ami megköt, benne tart a burokban, megfoszt minket attól, hogy teljesen éljük az életet.

Félelmeink miatt védőburokban élünk. Ezt a burkot a múltunk adja, a múlt tapasztalása. A családból hozott minták, sémák szerint élünk félgőzzel, félelemmel. Bezárkózunk, hogy ne féljünk. Azt gondoljuk, hogy ez a burok megvéd minket. Megvéd, mert bezár. Elvág a valódi létezéstől, világtól, tapasztalástól. A burokban nincs új, nincs friss… csak a megszokott, amitől már nem félünk. De egy idő után friss levegő sincs. Fuldokolni kezdünk. Ilyenkor támad igényünk a friss levegőre. Frisset szeretnénk lélegezni, de tiszta friss levegő nincs bent, csak kint. Kilépünk…

Talán először. És mert kilépünk, érzékelni kezdünk. Színeket, illatokat, hőmérsékletet, magunkat és környezetünket. Magunkat a szabadban, a szabadságban, a burkon kívüli világban. Először látjuk a Fényt, eddig csak szürkeséget láttunk. Most látjuk, hogy a burok, ami eddig védelmet adott, milyen mocskos. Már nem ezt akarjuk, nem ezt választjuk. A tisztát, a Fényeset akarjuk, a Fényre vágyunk.

Ahogy telik az idő, egyre távolodunk. S ahogy egyre távolodunk, egyre Fényesebbet látunk. Nem a fény lesz egyre nagyobb, mi nyitjuk ki egyre jobban a szemünket, így javul látásunk.

Fontos, hogy miközben távolodunk, visszanézzünk… azzal, hogy látjuk honnan-miből jövünk, önmagunkat ösztönözzük, erőt nyerünk. Látjuk, érezzük és tudjuk, hogy már előre, a fény felé tartunk. Azt valóságot, amit a burokban éltünk, nem hagyhatjuk csak úgy hátra… meg kell értenünk. Át kell éreznünk a sötétségben szerzett tapasztalatokat és együtt kell érezzünk mások sötétségével is. Ha ezt nem tesszük, ha azt gondoljuk, hogy innen kilépve örökre hátat fordíthatunk, akkor egyéni utunk nem lesz más, mint egy vakáció, kikapcsolódás, ami után ugyan oda térünk vissza ahonnan elindultunk… a burokba.

Viszonyítani kell magunkat valamihez… a ponthoz, ahonnan elindultunk. Aki így indul útnak, az új világba érkezik meg. Figyelj magadra! Lásd magadat! Hogy viselkedsz? Milyen testtartással jársz? Nyitva van a szíved? Örülsz az életnek? Látod a lehetőségeket?

Érzed a levegőt? Lélegezz! Figyeld, ahogy minden megváltozik benned, új életre kel. Érezheted milyen őszinte, igaz embernek lenni, teljes életet élni.

A valóság=gazdagság. A valóságban élt élet=gazdag élet.

Meg van mindened ami a pillanatban szükséges. Nem hiányzik semmi. Megszűnt a hiány érzése, aminek köszönhetően csökken, majd megszűnik a félelem.

Itt az ideje a Letisztulásnak, annak, hogy tudatosan megtisztítsuk önmagunkat. Érzéseinket és gondolatainkat, majd a pillanatainkat. Fel kell ébresztenünk az önmagunkkal szembeni Jóságot, hogy megpillanthassuk tisztán önmagunkat. Látnunk kell, hogy tisztán érkeztünk a világba, mindazt ami bemocskolt, összepiszkolt minket, azt az út során szenvedtük el. Tisztán érkeztünk, mocsok nélkül. Ez a tisztaság most is ott van bennünk. Le kell poroljuk magunkról az út porát, meg kell fürödjünk, hogy láthatóvá és érezhetővé válhasson újra a tisztaságunk. Mi a legegyszerűbb módja a tisztálkodásnak?

Vízzel lemosni a bőrödet… az érzéseidet, a gondolataidat, a tapasztalataidat. A vízben van a segítség, használd most tudatosan önmagad letisztítására. Emlékezz a vízre! A víz erejére, szeretetére, arra, hogy képes volt óvni téged. Letisztít és ezzel átalakít, felruház egy új minőséggel.

A víz emlékeztet: a jóságra, tisztaságra, szeretetre, őszinteségre, egyszerűségre, vidámságra, örömre.

A víz, a vizek a Mindenség üzenete: Ha úgy érzed piszkos lettél, bemocskoltak, mosakodj meg! Tisztítsd le!

A tenger, az Óceán, a magzatvíz, a könnyek, egy pohár víz… mind-mind maga az ÉLET! A valódiság, az egyszerűség, az igazság, a Létezés tökéletessége.

Most, ha úgy döntesz, letisztíthatod magadat! Állj fel a burokban, és indulj az utadra!

Nincs mitől félned, a víz mindenütt ott van benned és körülötted, bármi is történik, letisztíthatod magadat, felfrissülhetsz.

A vízben minden benne van, amire szükségünk van az életben. Őrzi a Mindenség tudását, bölcsességét. A víz emlék, emlékezet…ÉLET! Emlékeztet, hogy itt vagyunk az Életünkben!

Emlékezzetek és éljetek!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com

%d