Családállító képzés integrált szemléletben.

160 óra elmélet távoktatásban+80 óra gyakorlat személyes részvétellel.

Családállítás=Tér képzés a Léleknek.  Együtt, CSOPORTBAN, egymást segítve, támogatva. 

Családállítás=Találkozás a Lélekkel= érzések, érzetek, szeretet. Egyre tisztább, egyre több… végtelen.

A családállítás lehetőséget biztosít arra, hogy integrálódj a saját életedbe! 

Az életünk folyamatosan történik. Fejlődik és kibontakozik. Meg kell tanuljuk látni az utakat, melyek előttünk kibomlanak és képessé kell válnunk arra, hogy kövessük a választott utat. Ehhez belső látás szükséges. Olyan tudás, mely mentes minden korábbi élménytől, nem határozzák meg szerepeink. Ahhoz, hogy a saját utunkat tudjuk választani, magunk mögött kell hagyjuk életünk eddigi szereplőit és témáit. le kell zárjuk gyermekkorunkat és meg kell érkezzünk felnőtt életünkbe. Ehhez meg kell értsük történeteinket, ki kell vonódjunk belőlük és tovább kell lépjünk. Elakadt Én-részeinket össze kell szedjük, integrálnunk kell ezeket.

Lelki szenvedés akkor keletkezik, ha nem a saját utunkat akarjuk járni, letérünk róla.

Az integrációs állításokban megérthetjük az élet áramlását, követhetjük azt. Képessé válunk mély megértésekre és szembe kerülünk a választás felelősségével. Eldönthetjük, hogy megyünk tovább az eddigi utunkon, vagy belevonódunk valóban és valóságosan a saját életünkbe, felelősséget vállalunk érte és elkezdjük élni azt.

Csoportvezetőként az a feladatunk, hogy segítsünk meglátni a másik embernek a saját útját és elkísérjük azon, ameddig szükséges.

A módszer fenomenológiai attitűdöt tükröz, azaz nem a viselkedést akarjuk megérteni, hanem az adott embertNem a mélyben meghúzódó okokat akarjuk feltárni, hanem a szubjektív élményt átélő személyt akarjuk megérteni és sosem felejtjük el, hogy mindenki képes változásra, fejlődésre és hogy a legfontosabb az önmegvalósítás, ez a lényeg.

Módszerünk konstellációs munka, azaz összefüggéseket vizsgálunk, rendszer szemléletben gondolkozunk.

Váradi Andrea vagyok, immár tizenegyedik éve vezetek rendszeresen Család- és Rendszerállításokat, több ezer állítás van mögöttem.  A tudatos fejlődés útját már több mint 20 éve járom, és ma is folyamatosan fejlődök és tanulok. Mindazt, amit megtanultam és tapasztaltam, beépítem munkámba, így egyre szélesebb az a tudati tartomány, amire rálátok. Tisztelem, és elismerem Bert Hellinger klasszikus munkáját, igyekszem munkám során meghaladni mindazt, amit ő tanít, tovább emelni az állításokat a Szellemi dimenziók, és az energiák világa felé.

Az elmúlt években nagyon sok féle állítási módszert kipróbáltam, mindig attól függően választottam meg azt, hogyan dolgozom, hogy az állíttató mivel szeretne dolgozni, és mi az a tapasztalás a mezőben, amit magával tud vinni, amit tud értelmezni. Az elmúlt években az Integrál szemlélet és az NLP módszere adta számomra a legtöbbet, ezeknek a módszereknek köszönhetem, hogy az Integrált szemléletű Család és Rendszerállítás, mint módszer mára összeállt bennem.

Mit is jelent nekem ez a módszer, az elnevezés?

Nekem egy Egységes szemléletet jelent. A családállítás, mint módszer használata azon a tudatossági szinten ahol az állíttató vagy témahozó áll.  Sokfélék vagyunk tudatosságban, így ez a sokféleség jellemző gondolkodási, érzelmi és megélési szintünkön is.

Ez a sokféleség abból fakad, hogy mindannyian máshol tartunk a tudatosságban, mely meghatározza gondolatainkat, érzelmeinket és viselkedésünket. Minden tudatossági szintnek meghatározott gondolkodási módja, megélt érzelmi világa és tapasztalási lehetőségei vannak. Amikor megismerjük a különböző tudatossági szinteket, akkor megértjük embertársaink viselkedését. Aki magasabb szinten van, az többet lát, hiszen ő már látja azt is. ami alatta van és azt is, ami még felette, mint lehetőség ott áll. Aki már elindult egy bizonyos szintről felfelé, az megérti azt a szintet, amit már elhagyott, így átláthatja az ott kialakult helyzeteket.

Az NLP-nek köszönhetően megtanultam helyén kezelni, és értékelni a visszajelzéseket. Ez nagyon nagy segítség az állításokban, hiszen így minimálisra csökkenthető a konkrét párbeszédek száma, nem szükséges racionalizáljunk mindent, amit megélünk a térben. Egyszerűen át lehet írni a térben is megélési helyzeteket, ezzel segítve az állíttatót, hogy minél teljesebb megélése legyen. Érzékelésemet a visszajelzésekre folyamatosan fejlesztem, így amikor a Mező vagy Tér visszajelez nekem, azt is jobban érzékelem. Ennek a módszernek köszönhetem azt, hogy megértettem: „Az életben az egyszerűség a lényeg!”

2013 Októbere óta Dömötör Alettával ketten vezetjük a Családállításokat, felváltva dolgozunk a Térben az állítási napokon. Aletta tőlem tanulta a Családállítást, most már 5 éve dolgozik önállóan. A képzésben is együtt dolgozunk, az elméleti anyagokat megosztva írtuk, és együtt vezetjük a gyakorlati napokat.

MI mindketten az alapoktól kezdtük és onnan rugaszkodtunk el oda, ahol most tartunk. Nagyon szívesen megosztunk minden tudást ahhoz, hogy te is beléphess abba a TÉR-be ahol MI dolgozunk.

Mindannyian tudjuk, hogy a Családok „bajban” vannak és segítségre szorulnak. Évtizedek óta hordozzuk tudattalanul ugyanazokat a mintákat és ezek szerint éljük az életünket. Ennek eredménye, hogy a mai gyermekek nem érzik jól magukat a világban, egyre jobban szenvednek. A felnőttek szétestek, mert nem nőttek fel az élethez, családok bomlanak fel. Felborult a Rend, s mert senki nem tanította meg, hogyan kell rendet tenni, a helyzet nem javul, nem változik. Mi segíteni és támogatni szeretnénk azokat, akik nyitottak, megtanítjuk, hogyan lehet rendet tenni magunkban, majd családunkban és megtanítjuk azt is, hogy mi szerint, mihez igazodva lehet, kell ezt megtenni. Olyan módszereket mutatunk, melyek segítségével egyéni tudatossági szint váltást lehet meglépni, ennek köszönhetően egy-egy problémás helyzetre másként lehet rálátni és más, új megoldási módszereket lehet találni.

Szeretnénk segíteni a mai gyerekeket abban, hogy olyan szülői hátérrel nőhessenek fel, ami megfelelő hátteret ad nekik egy minőségi gyermek és felnőtt élethez.

MI azt gondoljuk, hogy Családállítónak lenni nem csak egy végzettség, egy szakma, hanem egy VALÓDI KÜLDETÉS!

Aki Családállítóként működik a világban, az nem csak akkor működik a Rend szerint, amikor a Térben dolgozik, hanem ez a Rend, a mindennapjai és a saját belső világa részét képezi. Hiteles életet él, életével is másokat tanít.

Tudjuk, hogy ahhoz, hogy jó Családállító legyél, alap követelmény, hogy megismerd önmagad, saját működésedet, reakcióidat. Ezért az elméleti képzés első 8 leckéjében kiemelt hangsúlyt fektetünk a Gyakorlati önismeretre. Kérünk, hogy a leckékben található gyakorlatokat csináld rendszeresen.

Ahhoz, hogy a gyakorlati modul idejére készen állj arra, hogy vezetőként beállj a Térbe, már most készülnöd kell. Ezért azt szeretnénk, hogy havonta minimum egyszer szánj rá időt és energiát, hogy segítőként részt veszel az általunk vezetett állításokon, hogy elindulhassanak és letisztulhassanak a saját folyamataid. A gyakorló képzés sikeressége attól függ, hogy TE mennyire leszel készen. Kérünk, hogy mondj egy nagy IGEN-t most tudatosan arra, hogy Családállító leszel és állj bele a folyamatokba, tanulj, fejlődj, változz, hogy egyszer majd te is segíthess másoknak, hogy ők is megtehessék ezt.

Témakörök, amikkel találkozni fogsz a 10 hónap alatt:

 • Integrál pszichológia, filozófia
 • Szellemi filozófia
 • Gyakorlati önismeret
 • Családállítás elmélet
 • Saját gondolataink, tapasztalataink Családállítás témában
 • NLP
 • Mély belső átalakulás
 • Tranzakció analízis
 • Együttműködő kommunikáció
 • Neuro asszociációs kondícionálás
 • Csoportvezetés elmélet, gyakorlat

A 10. hónap után, az elméleti anyagok végeztével, 6 hónapod lesz arra, hogy megírd a záró dolgozatodat. Ez azért szükséges, hogy igazán elmélyedj a Családállítás témakörében. Adott témakörökből lehet majd választani, attól függően, hogy neked melyikre lesz szükséged a továbblépéshez. Az elméleti képzés elvégzése után kezdődhet a gyakorlati modul, ami összesen 4 hétvége, havonta egy (szombat-vasárnap). Ennek időpontjáról, minimum 2 hónappal az esedékesség előtt tájékoztatunk. Gyakorlati modul évente egyszer kerül megszervezésre, így érdemes részt venni azon amit először ajánlunk fel neked, hogy ne kelljen várnod egy teljes évet a következőre.

A gyakorlati modul végén vizsga van. Aki sikeresen vizsgázik és leadta a záró dolgozatát is időben, az Felnőttképzési szakértő által minősített Tanúsítványt kap. Aki valamelyik feltételnek nem tud megfelelni, az igazolást kap az elvégzett modulokról.

Az elméleti képzés díja: Havi 25.000 ft/ 10 hónapig. 

Gyakorlati modul díja: 120.000 ft, amit 4 részletben lehet a gyakorlati modul kezdete előtt megfizetni. A gyakorlati modulra külön szerződést kötünk.

Záróvizsga díja: 25.000.- Ft, amit a vizsga előtt kell kifizetni.

A Tanúsítvány kiállításának feltétele:
* kiegyenlített tandíj és vizsgadíj

* záró dolgozat leadása

* sikeres  gyakorlati vizsga.

* Integrált szemléletű Családállító, és Csoportvezető Trénerré nem bizonyítvány, hanem a magas szintű elmélet és gyakorlati tudása, és az egyéni, emberi hitelessége teszi az embert!

Érdeklődni és jelentkezni lehet:
Váradi Andrea
06-20-410-0507
infovaradiandi@gmail.com

Szeretettel várunk!

%d blogger ezt kedveli: