Történjen valami…

Sokszor vágyunk dolgokra, érzésekre, valami újra, bármire, ami egy kicsit kimozdít minket a megszokásból, a napi rutinból.

Ez úgy kezdődik, hogy az amink van, az már valamiért nem elég. Valamiért nem tud betölteni minket. Hiány motiválttá válunk és bármit megtennénk azért, hogy újra vagy talán először azt érezzük, hogy igen, történt valami, hogy végre teljesebbnek érezzük magunkat, az életünket.

Rengeteg erőt és energiát teszünk bele, hogy sikerüljön, hogy meg tudjuk valósítani a régóta vágyott újat. Azt az újat, amiről akár hónapok, sőt talán évek óta álmodozunk. Teljesen eluralja a gondolatainkat, az életünket. Folyamatosan a vágyott dologra tudunk koncentrálni. Szervezünk, telefonálunk, teszünk-veszünk, álmodunk és lassan a teles napunkat kiteszi, hogy végre elérjük, hogy végre meg legyen.

Aztán elérkezik a pillanat! Megvan! Sikerült! Elértük….

De mi nem változtunk…, pedig erre vágytunk hosszú hónapok óta. Az izgalom, ami lekötötte a tudatunkat sokkal nagyobb és erősebb mint a vágyunk tárgya. Most újra üres, újra betöltetlennek érezzük magunkat és az életünket. Valami változott, de mi  mégsem változtunk meg. Mit rontottunk el? – tesszük fel magunknak a kérdést. Talán nem is akartam igazán? Vagy csak pont az oda vezető útra vágytam?

Amíg nem változtatunk a gondolati szerkezetünkön, addig bármi amit elérünk az életünkben, valójában olyan mintha el sem értük volna. Felhalmozunk vagyonokat, értéktárgyakat, de belül épp oly szegények vagyunk és szegénynek érezzük magunkat, mint régen. A hiányérzet uralja az elménket, és azt gondoljuk, ha lesz még valami az életünkben, akkor már betöltöttnek érezzük magunkat, akkor végre hátra dőlhetünk és tényleg élvezni fogjuk az életet, annak minden lehetőségével!

Ha a hiányra koncentrálsz, akkor mindig azt fogod tapasztalni, hogy mi az ami még hiányzik az életedből. Azonban, ha átteszed a fókuszt, és végignézed az életedet, hogy mennyi mindent elértél már, amire régóta vágytál, és mennyi mindent megszereztél amiről esetleg nem is álmodtál, ha készítesz egy leltárt magadnak arról, hogy mi az amid van, akkor meglepődsz és láthatod, hogy körülötted a dolgok szépen rendeződtek, hisz mindent megtettél azért, hogy így legyen.

Itt az ideje hogy  meg lásd értékeidet, lásd meg magad, és főként azt lásd meg, hogy elérted! Mostantól figyeld meg, hogy mi az amit elértél, és tedd át a fókuszt. Így válhat teljessé és boldoggá az életed! 

Dömötör Aletta

%d