Nap, mint nap találkozunk olyan élethelyzetekkel, amikor döntenünk kell. Döntünk jó és rossz között. Döntünk két rossz között, vagy két jó között.

Mérlegelünk, racionalizálunk, próbáljuk meggyőzni magunkat. Érvelünk és ellenérvelünk. Vannak, akik az érzéseikre hagyatkoznak. Azt figyelik, hogy mit éreznek az adott dologgal kapcsolatosan, az adott pillanatban. Figyelnek magukra, és figyelik merre lenne jobb mozdulni.

Felismerik az érzéseiket, felismerik a megérzéseiket. Nem mérlegelnek, nem racionalizálnak, egyszerűen csak azt figyelik magukban, hogy mi az, ami nagyobb nyugalmat ad nekik. Mi az, amitől a feszültség alább hagy… Arra lépnek, amerre a nyugalom van.

Ahol nyugalom van, ott béke van, ott lecsendesedés van. Ahol feszültség van, ott stressz van, ott zaklatottság van.

Ha nem tudsz dönteni bizonyos helyzetben, ha az egyik nem tűnik jobbnak a másiknál, akkor csak figyeld meg, hogy melyik irányba elmozdulva jelenik meg a viszonylagos nyugalom érzése benned. Ha nem találsz rá, akkor keress olyan helyzetet, amiben megtalálhatod. Lehet, hogy nem most kell döntened. Lehet, hogy az a jó döntés, ha időt adsz magadnak. Időt arra, hogy megtaláld magadban a nyugalmat.

Nincs rossz döntés, csak döntés van! És, hogy melyik döntés a jó döntés? Az, ahol a szívedben nyugalom van, az amitől te magad nyugodt vagy!

Szeretettel: Dömötör Aletta

www.talentumok.com

2016. 01.09.

0