Családi mintáink az energiák tükrében

Mindannyian családból jövünk, hiszen minden megszületett embernek van édesapja és édesanyja. Akármi is történik a fogantatásunk után, akár velünk maradnak a szüleink, akár nem, vannak szüleink, vannak gyökereink. Ez az első amit fel kell ismerni, el kell tudni fogadni.

Tudom, hogy azok akiket elhagynak a szülők vagy problémás családban nőnek fel ahol bántják esetleg bántalmazzák őket, nehéz elfogadni ezt. Nehéz beengedni magukba az apai és anyai energiát, mert fel elevenednek a hozzájuk kapcsolódó történetek és ezek feltépik a sebeket. Ez az elfogadás mégis elengedhetetlen a minőségi felnőtt élethez.

Azért, hogy könnyebb legyen, beszéljünk most energiákban, nézzünk úgy rá a helyzetre, keressük meg így a gyökereinket, hogy aztán elrugaszkodhassunk innen, repülhessünk, szárnyalhassunk a saját életünkben.

Ha az apánkra nézünk rá, mint energiára, akkor ő hozza meg életünkbe a bizalmat, biztonságot, stabilitást, hitet.

Édesanyánk pedig a szeretet energiáját hozza meg.

Ez a két ember akiknek köszönhetően megérkezünk a Földre, ezeket az energiákat adja nekünk az élethez. A többi amit kapunk, azok „történetek”.

Ahhoz, hogy mi a saját életünket tudjuk élni, azok tudjunk lenni akik igazán vagyunk, ezeket az energiákat kell tudjuk elérni magunkban. Miután legtöbbször bele vagyunk ragadva a történetekbe, így sajnos nem érjük el...Ott van az energia, de nem tud áramlani felénk, mert mi gátat szabunk ennek. Elvárásainkkal, elutasításunkkal, meg nem értésünkkel tesszük ezt.

Az apai kérdés, mint energia kérdése mindig ingatag, mindig nyitva marad. Hiszen ha anyánknak, apánk előtt volt szerelme, szeretője, azaz máshová is kötődött a fogantatás ideje körül, akkor nem egyértelmű, hogy csak a biológiai apánktól hozzuk energiáinkat. Így ez a kérdés szinte minden családban nyitva is marad. Így elmondható, hogy az apai vonallal, azokkal az energiákkal amit apánktól hozunk, bizalom, biztonság, stabilitás, hit, mindenkinek dolgoznia kell.

Nagyon fontos, sőt elengedhetetlen, hogy szembenézzünk ezekkel az energiákkal és megtanuljuk felvenni őket. Ha szabadon áramlik az energia felénk, akkor élhetjük a saját életünket. Akkor leszünk képesek ezt a tiszta minőséget tovább adni gyermekinknek. Aki nem teszi ezt rendbe, az tovább görgeti csak a rendezetlenséget. Ez egészen addig tart, amíg egyszer valaki a családból felelősséget nem vállal a fejlődésért és meg nem teszi a lépéseket.

Ha körülnézünk a világban azt láthatjuk, hogy ezek azok a minőségek, az apai energiákhoz tartozó minőségek hiányoznak mindenkiből a legjobban. Így azt gondolom, hogy nincs idő várni, lépni, tenni kell!

Felelősséget kell vállalnunk önmagunkért és el kell indulnunk előre. Meg kell keresni azokat a rendszereket és segítőket, akik segíteni tudnak abban, hogy ez helyére kerüljön, hogy REND legyen a családi rendszerben.

A Családállítás ilyen módszer lehet, ha az állító ennek megfelelően működteti e rendszert. Így az állítás sikeressége és eredményessége csak attól függ, hogy ki az, aki felállítja az adott családi rendszert. Amikor a Leszületés Misztériuma állítási forma megszületett bennem, az volt a szándékom, hogy megmutassam az embereknek, hogy Egységből-Egységbe érkeznek és oda is térnek majd vissza, így tulajdonképpen soha nem vagyunk egyedül, magunkra hagyva. Ezt szeretném megmutatni, segíteni, hogy az állíttató átélje ennek élményét és magával vigye a mindennapi életbe, hogy ez erősítse.

Ma már látom, hogy ez az állítási forma egy másik fontos kérdést is a helyére tesz. Megélheti aki részt vesz benne, hogy van Szellemi szintű szülője, apja és anyja és ezek ott vannak, a helyükön vannak a térben. Ez biztonságot, stabilitást, hitet, szeretetet ad. Megadja mindazokat a minőségeket amiket földi szüleinktől is meg tudunk kapni, de így a Szellemi szülőkkel megerősítve ez még erőteljesebb.

Megélheted ebben az állításban azt is, hogy mindennek meg van ideje…és igen egyszer mindenhonnan tovább kell lépni. Ahhoz, hogy le tudjunk születni, el kell köszönnünk a Szellemi szülőktől, ahhoz, hogy felnőttként éljünk, el kell köszönni Földi szüleinktől és el kell indulni. Előre kell lépni, ami azt eredményezi, hogy ők és az az energia amit tőlük kapunk, ott marad mögöttünk és táplál minket. Ezekből az energiákból építhetjük fel önmagunkat úgy, hogy az valóban jó legyen.

Természetesen nem elég a térben megélni ezt a folyamatot, tudatosan is kell magunkon dolgozni, át kell dogozzuk személyiségünket is, hogy ennek az új mintának, ennek az a természetes REND-nek megfeleljen. De valahol el kell indulni.

A legfontosabb, hogy tudd, hogy ha keresel megoldást életedre, problémáidra, akkor van megoldás mindenre! Mert minden egy pontból indul ki és oda tér vissza. Aki látja, érti, tudja, hogy minek-hol van a helye a Rendszerben, az képes visszaállítani a rendet az életben.

Ha felkeltettem érdeklődésedet, akkor végtelenül boldog vagyok, mert ez nekem azt jelenti, hogy te is felébredtél végre és így eggyel több a felébredett ember:)

Várlak szeretettel programjainkon, képzéseinken, csoportjainkban, ahol azon dolgozunk együtt, hogy REND legyen minden családban, hogy egyszer majd lehessen egy olyan generáció, akik már nem cipelnek felesleges terheket. Fogjunk össze és segítsünk egymásnak, hogy mindenkinek könnyebb legyen végre!

Váradi Andrea

Élet és Lélekgyógyász, Integrált szemléletű Család és Rendszerállító

%d