Ébredjetek Nagymamák!

Egyre több családban látható, és tapasztalható, hogy bár a fiatal szülők tudatosak, és változnak, gyermekeik sorsa nem könnyebb, nem más mint az átlag. Sőt, sokszor úgy tűnik, mintha nehezebb lenne, komolyabb kihívások kerülnének felszínre az életben.

Különböző módszereket felhasználva igyekszünk megérteni sorsunkat, kihívásainkat. Ezek egyike a Családállítás. A módszer segítségével megláthatjuk a generációs összefüggéseket, feloldhatunk kötéseket, megérthetjük sorsunkat, életünket. Anyánk, és apánk családi mintái meghatározzák, és bizonyos mértékben irányítják felnőtt életünket, saját gyermekkorunk tovább színesíti mindezt. A mai gyerekek azok, akik sokkal többet kapnak, mint a korábbi generációk. Nem csak jót, „rosszat” is… talán a sok jó sem véletlen az életükben, és az sem, hogy a felnőttek automatikusan felemelik őket. Közvetlenül nem tudható, mégis érezhető, hogy a mai gyerekek valami nehezet kaptak, sokszor még az is kimondható, hogy nehéz sorsúak. Ők azok, akik generációk vétkeit, titkait, meg nem oldott élethelyzeteit, ki nem mondott igazságait vállalták magukra. Azzal, hogy beleszülettek az adott családba, felvették ezeket a terheket. Tudattalanul, szeretetből. Érkezésükkel segítették a rendszerüket, hiszen mindig a legkisebb viszi a legnehezebb terhet, így a felette lévő, nálánál nagyobb felnőttek megkönnyebbülnek. Nem teljesen, de jelentősen!

A mai gyerekek szülei már azok a felnőttek, akik értik, tudják mindezt, és a saját lehetőségeikhez képest, segítenek a gyerekeknek. Fejlődéssel, tanulással, megértéssel. Próbálnak a helyükre állni, felnőttként működni, gyerekeiknek szabadságot adni. Mi, a felnőttek sokszor úgy érezzük, hogy magunkhoz képest már sok mindent, vagy mindent megtettünk, mégsem lett könnyebb a gyerekünknek. Nem tud beilleszkedni, nem szeret kapcsolódni, nem találja helyét a világban, és vannak azok, akik már meg sem születnek…

Tapasztalati tény, hogy amikor a nagyszülő, nagyszülők is bevonódnak, sokkal több minden változik, mint amikor csak a szülővel tudunk dolgozni. Családállításon a Térben természetesen a nagyszülők is meg vannak jelenítve, sőt az egész rendszer akár 7 generációra visszamenőleg, de amíg az élő nagyszülők tudatosan nem vonódnak be, addig nem történnek jelentős változások a család, és főleg az unokák életében. Talán a nagyszülők tudatos „IGEN”-je kell ahhoz, hogy elakadt energiák áramlása igazán meginduljon. 

Volt amikor a nagymama azzal a szándékkal jött Családállításra állíttatónak, hogy leendő unokája megszülethessen. ( Egy megszületett unoka után a második nem tudott megszületni, több vetélés történt, a babák megfogantak, majd elmentek) Az állítás után pár hónappal a nagymama lánya ismét várandós lett, most megmaradt a baba, izgatottan várjuk, hogy megszülessen.

Amikor a nagyszülők tudatosan belelépnek a változás folyamatába, olyan terhektől szabadítják meg gyermekeiket, unokáikat, aminek köszönhetően az egész rendszer, mindenki aki él, fellélegezhet. Amikor a nagyszülők jönnek el Családállításra, és ők kérnek segítséget, minimum 3 generáció jelenik meg azonnal a térben. Háromszoros esélyünk van arra, hogy gyógyuljon, változzon a rendszer, a benne élők élete.

Nagypapa és nagymama… még több, még nagyobb, mint apám és anyám. Több erő, hit, bizalom, és szeretet. Megszerzett, megtapasztalt bölcsesség amit életükben megszereztek. Ők azok, akik már megnyugodtak, megbékéltek, akik már elszenvedték azokat a veszteségeiket, melyek belátóvá tették őket. Ők azok, akik ha kell, mindig ráérnek. Már nem rohannak, számukra már nincs olyan dolog ami az unokánál fontosabb lenne. Ők azok, akik most látják, az unokán keresztül látják, hogy mi az, amit a saját gyerekeikkel kapcsolatosan nem tettek meg. Nagyszülők, akik bármit megtennének, hogy a családban a legkisebbnek, az ő unokájuknak jó legyen.

Nagypapák és Nagymamák! Ébredjetek! 

Nem elég a családotoknak, és az unokátoknak, hogy végtelennek tűnő időtökkel rendelkezhetnek. Nem elég, hogy finomat főztök, és játszotok véget nem érően. Nem elég, hogy nagypapa megtanítja azt amire apának nincs ideje, és nagymama akkor is nagyon szereti, ha valamit tönkretesz éppen…

… ennél sokkal több kell! TI kelletek, az kell, hogy ti is akarjátok a változást, hogy akarjátok megéretni a sorsotokat, az életeteket, azt, hogy miért kellett pontosan így történnie. A tudatosságotok kell a családotoknak, az unokátoknak. A segítő készségetek kell. Az kell, hogy meglássátok, hogy baj van, és ti segíteni akarjatok. Álljatok bele a család életébe, álljatok a gyerekeitek mögé, hogy érezhesse biztonságban van, megtartva van, szeretve van.

Az unokáitoknak anyukára, és apukára van szüksége, és hogy megkapják-e, ez a nagyszülők felelőssége. Mert ti vagytok azok, akik megadjátok nekünk, az unokáitok szüleinek a helyet a saját rendszereinkben. Anyu, apu ébredjetek! Szükségünk van rátok! Talán még sosem volt rátok szükség ennyire… a gyerekeink élete, jövője a tét, segítsetek! 

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

Fotó: Adrian Murray

www.talentumok.com

%d bloggers like this: