A Lélek…

Talán a  nagy egész egyetlen parányi része. Rész, és egész egyszerre. A végtelen idők lenyomata, emléke. Tapasztalások, bölcsességek ismerője.  A mindent tudó része az embernek. Az emlékeink őre.

A Lélek az a valami, aminek egyértelműen érezhető a hiánya, vagy jelenléte. Vele, általa mássá lesz az ember. Amikor jelen van, kitágul minden, amikor nem érzed jelenlétét, szinte elveszel a semmiben.  Feloldódsz, eltűnsz, valami megszűnik benned…

Érzetek, érzések, megértések, felismerések, tapasztalások, találkozások. Szeretet, szerelem, kiteljesedések. Kreativitás, erő, felszabaduló energia. Alázat, szolgálat, kegyelem.

A Mindenség szívdobbanása benned. A szívedben. Amikor érzed, hogy áramlik, lüktet, az élet. 

A mindennapok csodálatos pillanatai, meglátni egymást a másik szemében. Felfedezések, megismerések. Kapcsolódások.

A Lélek az a valami, amiért érdemes élni, amiért érdemes akár mindent odaadni, tanulni, fejlődni, tapasztalni. Ha kell meghajolni, elengedni, megbocsátani. 

A Lélekkel való találkozás az a pillanat, amire mindig emlékezni fogsz, és majd egyszer a távoli időben újra felismered, amikor éppen ott lesz veled.

A Lélek benned, és bennem a közös pont, amit felismerünk mindketten ugyanabban a másodpercben, és ha csak egyetlen pillanatra is, de emlékeztet mindkettőnket:

Az indulásra, az Otthonra, a feladatra amit mi vállaltunk el.

Mi a Lélek?

Az életet adó levegő az embernek, a földi létben. 

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

www.talentumok.com

Fotó: Tim Gainey

%d bloggers like this: