Üzenet

Életünk folyamán nagyon sokszor sérülünk, traumákat szenvedünk el. Azt, hogy egy adott helyzet, ember mit is okozott bennünk, akkor látjuk meg, amikor az adott helyzetből már kikerültünk. Mindaddig amíg benne vagyunk, nem zuhanunk össze, valami láthatatlan és megfoghatatlan erő tartja bennünk a „Lelket”, hogy egyszer majd valahogy kikeveredhessünk belőle. Kitartunk, mert valahol mélyen tudjuk, meg vagyunk győződve arról, hogy többet érdemlünk, jobb sorsra születtünk. 

Ennek a megfoghatatlan erőnek köszönhetjük azt, hogy túl léphetünk ezeken a nehéz helyzeteken és egyszer csak új életet kezdhetünk.

Traumatizált állapotban és abban a helyzetben, környezetben ahol a traumát elszenvedtük, lehetetlen gyógyulásunk. Ahhoz, hogy a traumából meggyógyuljunk, olyan környezet, olyan biztonságos hely kell, ahol biztosan tudhatjuk, hogy a traumát okozó személy „nem érhet már el”. 

Mindaddig amíg benne vagyunk, benne maradunk a traumát okozó környezetben, gyógyulásunk nem kezdődik el.

Nekünk, a segítő hivatású embereknek elsődleges feladatunk az, hogy a traumatizált személynek megmutassuk, hogy ki is ő tulajdonképpen, hogy ki lehetett a trauma előtti állapotában, milyen értékekkel, erőforrásokkal rendelkezett, milyen lehetne a reális Önképe, Énképe. Meg kell mutatnunk neki azt a képet, ami az Ő képe, ami valóban róla szól, arról az ÉN-ről, aki még nem volt megbántva, megalázva, megszégyenítve, kihasználva, felhasználva, cserben hagyva…stb. 

Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, tisztán kell lássuk a segítséget kérő embert. El kell tudjunk vonatkoztatni a történeteitől, személyiségétől, azoktól a viselkedési mintáktól, melyeket a túlélés reményében és érdekében sajátított el. Meg kell látnunk ŐT, azt az embert, aki reményekkel, álmokkal született. Látnunk kell a személyiség szintű viselkedése mögött  a Lelkét, és annak tiszta szeretetét. 

Támogatnunk kell abban, hogy képessé váljon arra, hogy a traumát okozó helyzetet, környezetet elhagyja, és olyan környeztet találjon, ami számára biztonságos, kényelmes, ahol gyógyulni, regenerálódni képes.

Amikor idáig együtt eljutottunk, akkor térhetünk rá, a traumával való konkrét foglalkozásra.

Úgy gondoljuk, hogy a valódi munkánk nem a trauma gyógyítása a másik emberben, hanem annak támogatása, segítése, hogy bekerülhessen egy biztonságot adó környezetbe, ahol már önmagától is gyógyulni képes. 

A MI feladatunk az, hogy elkísérjünk téged a traumát okozó helyzetből egy biztonságos helyre, ahol gyógyulni vagy képes.

S hogy hol is van, hol található ez a hely?

Nem titok… BENNED! A saját belső világodban kell meghoznod az első komoly változtatást és el kell döntened, hogy véget vetsz annak a helyzetnek, amitől, amiben szenvedsz. Amikor ez megtörténik, akkor tulajdonképpen már minden sínen megy… a döntésednek köszönhetően köréd rendeződnek a lehetőségek, új helyzetek, és neked csak lépkedned kell.

MI azért vagyunk, hogy segítsünk neked, egymásnak… azért vagyunk, hogy az üzenetet átadjuk nektek. S hogy mi az üzenet?

A Szeretet! A szeretet a válasz! A szeretet az üzenet! 

Ahol nincs szeretet, ott nincs helyed. Dönts, lépj, keresd. Keresd a megoldást, keresd a választ! Tudod, a kérdés bármi lehet, de a válasz mindig egy: SZERETET, ami mindig ott áll mindenek felett! 

MI itt vagyunk és tartunk neked egy szeretetteljes TERET, ahol megpihenhetsz, töltődhetsz, gyógyulhatsz.

Használd ki ezt a lehetőséget, keress minket!

Várunk szeretettel: Andi&Aletta

www.talentumok.com

%d bloggers like this: