Szilánkokra tört szeretet…

Készültünk, vágytunk valami újra, amiben a feszültség nem talál otthonra. Valamire, ami akár még a múltat is gyógyíthatja. Életünkben először talán igazi összefogásra. Nem kényszerből, önálló szabad döntésből. A te, és az én döntésemből.

Éreztelek, egy pillanatara éreztem az örömödet, és ezen az örömön keresztül újra találkozhattam a szíveddel. A remény sugarában megkapaszkodva, újra bíztunk egymásban. Figyeltelek, figyeltem minden rezdülésed. Kézzel foghatóvá vált a szereteted. Mert igen, ott akkor, amikor a kontroll alábbhagyott, megmutattad a mély, tiszta, és őszinte valóságod. A rég megtagadott szeretet újra teret kapott. Tőled ez az én legnagyobb ajándékom. Van benned szeretet, van benned vágy a jobbra. Talán elhiszed, hogy a változással te is új sorsot írhatsz.

Hirtelen, mint derült égből villámként érkezett…  A te örömödet valaki ketté törte, és ezzel a remény sugarát is lefedte. Valami történt, és ott akkor megváltozott minden. Szilánkokra tört a szeretet… A szeretet, mely épphogy előbújhatott belőled. Melyet még táplálni és gondozni kellett. Őrizni, vigyázni mint a legféltettebb kincset. Vadak az emberek, és ezt nem is látják meg. Mérgező haragjukkal megmérgezik az örömödet, vagy talán az egész életedet.

Figyelj és láss más szemmel! Milyen lehet az az ember, akinek fáj a másik öröme? Aki a jóságodért cserébe a mérgét kínálja fel? Milyen ember az, aki mindezt a szeretet nevében teszi meg?

Figyelj és láss más szemmel! A benned élő szeretetet ne engedd, hogy bárki megmérgezze!

Nem, ez nem lehet, hogy te újra csalódj a szeretetben! Lásd meg, hogy a szeretet nevében, csak szeretni lehet. Aki bánt téged, az nem szeret.

Vigyázd, óvd a fényt a szemedben. Ne engedd, hogy az örömödet elvegye, de ha mindez már késő, és megtette… a reményt ne engedd, hogy magával vigye.

Ne feledd, a szeretet soha nem sérülhet meg. Ami megsérül, az a másikba vetett hited. A kapcsolat az megsérülhet, a méreg, a harag, a bosszú áthathatja. Csalódhatsz a másikban, csalódhatsz a hozzáállásában.

… de mindez nem számít, mert a szeretet az egy másik téma…

Végtelen szeretettel: Dömötör Aletta

%d bloggers like this: