Nem állt meg az élet…

Tarts ki, már nincs sok hátra…

Idővel berobban a tavasz és feltölt új energiával. Már nincs sok hátra. A téli hónapokban egy kicsit belassultunk, egy kicsit megpihentünk. Elfáradtunk a vitákban, elfáradtunk a körülöttünk lévő világban. Visszahúzódtunk, mint ahogy a természet is tette. Talán kicsit elengedtük magunkat, talán kicsit le is mondtunk magunkról. Elfáradtunk, már nem akartunk mindenre figyelni, nem akartunk folyamatosan tudni, látni, előre tervezni… megfásultunk, beleragadtunk, sőt szinte belefagytunk. Saját kis világunkban megdermedve várjuk, hogy jöjjön valaki, vagy valami, ami újraéleszt minket, amitől újra nekivághatunk az életnek.

Nem az élet állt meg, te lassultál le. Nem az élet tagadott meg téged, te tagadtad meg az életet. Nem az élet az, aki nem tartogat már neked semmi újat, te vagy az, aki nem tartogatsz újat az életnek, az embereknek. Hibáztathatod, okolhatod az életet, hogy megváltoztak a körülmények, de lásd meg, hogy te magad változtattad meg a körülményeket. Hoztál egy döntést és ott akkor megváltozott minden. Azóta, lehet, hogy egy kicsit valóban megállt az életed. Te magad megálltál a körforgásban, megrekedtél, beragadtál. Leválasztottad magad a világról, a családodról, a  barátokról, a kapcsolódásaidról. Elvágtad magad elől az életet, s most azt tapasztalod, hogy lassan már járni sem vagy képes…

Mondj újra igent magadra, mondj újra igent a körülményekre, mondj újra igent a saját életedre, fényedre, kincsedre!

Lásd meg, hogy a tavaszt most azonnal behozhatod a szívedbe! Kapcsolódj és figyelj újra magadon keresztül a környezetedre. Kapcsolódj és add tovább a kincseket, melyek ott lapulnak a szívedben. Nem a tél fagyasztotta be, te mondtál le róla egy időre. Változz és változtass!

A remény rabjaiként hánykolódunk, miközben a remény hírnökeiként a megújulás és feltámadás erejével élhetnénk az életünket. Ne a túlélésre használd a reményt, ne túléléssel éld a mindennapjaidat, mert akkor valóban olyan helyzeteket és körülményeket kapsz az élettől, amit túl kell, hogy élj. Mostantól használd a reményt a boldogságra. Ha a boldogságot választod, akkor az élet megmutatja neked, hogy miben fedezheted fel a valódi kincseket.

Végtelen szeretettel: Dömötör Aletta

www.talentumok.com

%d bloggers like this: