Te miből nyersz energiát?

Figyelem. Figyelem a világunkat, az életet.  Hetek, hónapok óta figyelem a folyamatokat, a reakciókat. Figyelem a viselkedéseket. Olyan mintha egy szorítóban lennénk. Mintha valami közrefogna és nyomna össze. Mi ez? Ez az élet? Tényleg csak ezt tudja most adni nekünk? A fájdalmast kínlódást? Mi történik kint a világban és mi történik velünk valójában?

Úgy érezheted, ki vagy szolgáltatva. Kiszolgáltatva bárkinek és mindenkinek. Már nem akarsz és nem tudsz semmi új ingert és impulzust befogadni, még akkor sem, ha esetleg az téged szolgálna…Besokaltál, eleged van, lezártál.

Ellenállsz mindennek és mindenkinek. Az a sok csalódás ami évek, évtizedek alatt felhalmozódott benned, szkeptikussá tett téged. Megkeményedtél, bezárkóztál a magad elképzelt védett világába. A védelem olyan erősre sikeredett, hogy senki és semmi nem tud áthatolni rajta. Ott vagy, ott állsz egyedül kiszolgáltatva. De kinek is vagy kiszolgáltatva?! Saját magadnak! Gondolataidnak, érzéseidnek…

Nem a külvilág áll ellen neked, hanem te állsz ellen a külvilágnak. Mindennek és mindenkinek. Sorolgatod, hogy mit nem akarsz. Kérve és kéretlenül válogatás nélkül mondasz kritikát és ítéletet minden és mindenki felett. Többnek és főleg jobbnak látod magad másoknál. Azt gondolhatod, hogy nálad van az igazság, ami részben így is van, hiszen mindenkinek van igazsága. A kérdés az, hogy a saját igazadat akarod egyedül magányosan élni, vagy képes vagy befogadni, elfogadni valami mást, valami újat, azért, hogy újra megélhesd a kapcsolódás örömét, azt, hogy számíthatsz valakire amikor magányos vagy, amikor szükséged van a szeretetre.

Ellenállhatsz még hosszú éveken keresztül, hiszen jelenleg az ellenállásból merítesz energiát a mindennapokhoz.

Valami ellen menni hatalmas port tud kavarni, hiszen itt megmutatkozhat a különcséged, a másságod, az igazságod, a „többséged”.

Valamiért haladni, menni, tenni,  lehet hogy átlagosnak tűnik, azonban az igazi különlegesség az, ha meg tudod hajtani a fejed és úgy tudod az igazságoddal szolgálni  a Mindenséget, hogy senkin és semmin nem kell többet keresztül gyalogolni. Szabad utat kapsz, melyet egy közös jóért ismerhetsz fel, mellyel újra magadra találhatsz, kiegyensúlyozott és boldog életet élhetsz. Te döntöd el, hogy mikor adod végre fel! 

Dömötör Aletta

%d bloggers like this: