Hideg van, esik odakint, egyre hamarabb sötétedik. Felesleges elvitatni, mindennapjainkba csendesen, szinte észrevétlenül megint belopózott az ősz.

Csendes, finom, mégis jelentőségteljes. Jelenlétével megváltoztat mindent. Odakint és idebent. A világban és bennünk. Egymás után vagy egyszerre, egy időben. Talán arra figyelmeztet, hogy változni, haladni kell. Mutatja, hogy nem lehet mindig tavasz és nyár, nem lehet mindig fényes és vidám, nem lehet mindig kint és együtt, nem lehet mindig-mindent vég nélkül…

Talán mutatja, hogy van amikor érdemes bent lenni, sokszor talán teljesen egyedül. Egyedül, önmagaddal, mások, bárki nélkül. Érdemes most más szemmel nézni, belülről, kifelé tekinteni. Elcsendesedni, lenyugodni, megérkezni. Megérkezni és meglátni. Meglátni mindazt ami valódi, ami mindennapi. Ami ott van, ebben az őszben is.

Érdemes a pillanatba megérkezni és szemlélődni. Figyelni és nem elemezni, nem elvárni, nem minősíteni. Egyszerűen csak befogadni. Befogadni azt ami és ahogyan érkezik. A szürkeséget, az esőt, a hideget, a lehulló leveleket, a színeket. Amikor befogadod, akkor mindez egy-egy üzenet. Üzenet nekem és neked. A Mindenség üzen. Üzeni, hogy az idő elérkezett. Mutatja, hogy most megváltoztat mindent és ha éber vagy megláthatod, hogy ennek a változásnak mi a lényege, hogy szolgál ez minket.

A természetben Rend van és ez a rend működtet mindent. Itt mindennek meg van a maga ideje. Az az idő, ami a legjobb ahhoz, hogy az adott dolog megtörténjen.

Az ősznek most van itt az ideje, és most is pontosan, időben érkezett. Érkezz meg te is, és fogadd be! Fogadd be a maga teljességében, úgy ahogyan a Teremtő szánja, adja neked. Nézd meg a fákat és lásd, hogyan engedik el a leveleket, hogy visszahúzódjanak és átteleljenek, hogy a következő tavasszal még nagyobbra nőjenek, még szebb virágokat, terméseket neveljenek. Nézd a színeket! Most is pompáznak, most sem kevesebbek. Napról-napra színesebbek, egyre telítettebbek. Gyönyörűek, pompáznak és üzennek. Üzenik, hogy milyen sokfélék, mutatják, hogy mindig, minden évszakban jelen vannak, mégis folyamatosan változnak. Sosem ugyanaz.

Ősz van, és az ősz a varázslat ideje. Olyan évszak, amikor teljesen megváltozik minden a környezetünkben. Változtatásra késztet minket. Elindít befelé, mutatja, hogy húzódjunk vissza. Mutatja, hogy mutassuk meg mi is másként magunkat, új színekben. 

Megváltoztak az illatok, hangok, színek, érzetek. Most megváltozhatnak a gondolataink is, változhatunk a természettel és önmagunkkal harmóniában, egységesen. Fogadd be az ősz minden neked érkezett üzenetét, aspektusát! Érezd az illatokat, lásd a színeket, használd ki a csendet és sötétséget! Légy magaddal többet és figyeld a természetet. Figyeld és végy róla példát, kövesd. Engedd, hogy mutassa az utadat, hogy megláthasd merre van az előre.

Ősz van és pillanatról-pillanatra egyre közelebb kerülünk a télhez. Minden nap csodálatos, minden nap Varázslat! Engedd meg magadnak, hogy TE is így éld meg! 

Láss túl az illúzión, lásd meg a lényeget, halld meg az üzenetet! A természet üzen…a Mindenség üzen…Nekem és neked is…

Te mit hallasz, mit mond neked???

Szeretettel és Fénnyel: Váradi Andrea

0