Kifelé tartunk egy olyan energetikai ciklusból, ami érzelmileg igen aktív volt, így eléggé megviselt mindenkit. Elfáradtunk. Az elmúlt 10 hónap aktív érzelmi tisztulást hozott az életünkbe. Megismerkedhettünk saját végletes érzelmeinkkel, mind a pozitív, mind pedig a negatív irányban. Ide-oda billegtünk, egyensúlyunkat tökéletesen elveszítettük. Hiába akartuk volna megtartani viszonylagos egyensúlyunkat, nem voltunk rá képesek, mert mindig jött egy újabb helyzet, ami kibillentett. Felerősödtek az érzelmek a világunkban és ez bizony felkorbácsolta életünket.

Felerősödtek és ismétlődhettek is az emberi kapcsolatainkban azok a helyzetek, melyek konfliktusokat teremtettek. Sokszor azt éreztük olyan, mintha minden és mindenki ellenünk játszana…Bár próbáltuk megérteni, hogy miért ezt érdemeljük, mit tettünk, hogy most ezt kell elszenvednünk, válasz nem érkezett. Bárhogy és bármit teszünk, valaki mindig kifogásolja, valaki nem ért egyet velünk, bizonygatunk, magyarázunk, és végül belefáradunk. Elfáradunk és ez a fáradtság csökkenti lelkesedésünket, belső jókedvünket. Így természetesen egyre jobban lefelé süllyedünk, egyre jobban kibillenünk.

Érzelmileg megingunk, sírunk, tombolunk, aztán végül mindig felállunk. Azért, hogy aktívan vegyünk részt a folyamatokban, az energiákban amik tudattalanul de rángatnak minket, rendezni próbáljuk mostanában a viszonyainkat a családdal, barátokkal, társunkkal. Próbáljuk megérteni érzéseinket, amik egyre erősebben tombolnak bennünk.

Olyan szélsőséges én állapotokat éltünk meg, amilyenekről még magunk sem tudtunk. Ott állok és érzem, hogy az érzéseim bekerítenek és nem engednek, foglyul ejtenek. Kikötöznek egy adott helyzethez és addig magyaráztatják velem, hogy mi-miért történhetett, hogy magam is beleunok az egészbe.

Semmi másra nem vágytunk az elmúlt időszakban, mint arra, hogy valaki értsen meg végre, és mondjon egy jó szót nekünk. Egy jó szót, egy jó érzést szerettünk volna, hogy végre a mélyből felemelkedhessünk.

Ennek az időszaknak most már vége! Elmúlt, új szelek járnak, új energiák érkeztek világunkba. Lenyugodott minden. Kint és bent. Megszűntek az érzelmi viharok, ráncigálások, már-már unalmas. Olyan új, hogy még nem is találjuk igazán benne magunkat. Hozzászoktunk az elmúlt időkben a felkorbácsolódott érzésekhez és most, hogy csend lett, olyan furcsa minden.

Most valami más van, valami új van. Egyértelműen érezni lehet, hogy valaminek vége lett, és az új mintha még nem indult volna el. Olyan, mintha megállt volna egy pillanatra minden, és ez a pillanat egyre jobban kiterjedne. Vajon mit hoz ez a csend? Mit rejteget az üresség?

Nyugalom van végre. S bár hosszú hónapok óta vágytunk erre a nyugalomra, még talán mi magunk sem hisszük el, hogy megérkezett. Körbejárjuk és nézegetjük, mint a karácsonyfát a piciny gyermek. “Tényleg a miénk? Tényleg kezdhetünk valamit vele? Megnyugodhatunk, lenyugodhatunk végre?”

Ha úgy érzed, hogy az elmúlt időszakot te is hozzánk hasonlóan élted meg, akkor most vedd észre, hogy vége! Lásd meg az új lehetőségeket, engedd be a nyugalmat, a csendet az életedbe! Halld meg a természet hangjait, töltődj fel vele, és lépj a saját egyensúlyodhoz egyre közelebb.

Dömötör Aletta & Váradi Andrea

 

0