Az önismeret értéke

Az embert a kíváncsisága viszi előre…

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy ki hogyan és minek lát minket, milyennek ismer meg. Ezért kérdezünk és tanácsot, sőt segítséget kérünk.

Vannak olyanok akik tudják, ismerik a válaszokat és természetesen meg is mondják azokat. Jártasak különböző módszerekben, rengeteg lexikális és tapasztalati tudással rendelkeznek, jól felszereltek. Mondják, hogy látják a múltat, sőt az előző életeket…és igen, mindez lehetséges.

Látja és elmondja a történetet, és ezzel egy új történetet tesz a fejedbe. Olyan történetet amit nélküle talán sosem tudtál volna meg, s az is lehet, hogy számodra ebben az életedben teljesen lényegtelen. Igen, vannak összefüggések az előző életekkel, de az aki ebben az életében tudatosan fejlődik, járja az önismeret kemény és rögös útját, az szembe találkozik magától is mindazzal, amivel dolga van, amin változtatnia kell ebben az életben, ebben a pillanatban.

Sok-sok zavarodott embert látok, akik önmagukról ma már olyan tudással bírnak, aminek súlya alatt szinte összeroskadnak. Elmondták neki és ő meghallotta. Meghallotta és beengedte. Beengedte és így az egész eddigi életét megváltoztatta, segítette vagy akár tönkre tette. Van ilyen is és van olyan is. És igen tudom, nincs véletlen! természetes, hogy aki kiborult tőle, annak valamiért úgy kellett lennie…ezt mondják, de biztosan így van ez?!

Kell-e nekünk olyan dolgokkal találkoznunk magunkkal kapcsolatosan amit valaki már lát, tud rólunk és önmagunk még nem állunk rá készen? S ha kell, ha megmondják, akkor ki lesz ott velünk amikor kiborulunk tőle? Ki fogja majd kezünket? Ki segít ki a gödörből, amibe belelöktek?

A TE igazságodat, csak te tudod, te látod, senki más nem láthatja teljességében és azt meg főleg nem látja, hogy ott, az adott pillanatban mire állsz készen.

Ha szeretnéd kielégíteni természetes kíváncsiságodat önmagaddal és a világgal kapcsolatosan, arra biztatlak, hogy tanulj, fejlődj, járd a saját önismereti utadat. A tudattalan és a Lélek emlékszik mindenre amire ebben az életben szükséged lehet és ha betartod a saját fejlődési ütemedet, semmi baj nem érhet. És hidd el, semmiről nem maradsz le! Így elkerülheted a felesleges kitérőket, megúszhatod a spirituális utat anélkül, hogy kiábrándulnál belőle és ha elég kitartó vagy, megismerheted magadat, önvalód igazi, teljes Fényében!

A tudás és az önmagad valódi ismerete az igazi fegyver, amit soha-senki nem vehet tőled el, és amivel bármikor-bárkivel „küzdhetsz”, hiszen így már sebet nem ejtesz!

Aki ismeri és szélsőséges körülmények között is képes megtartani önmagát, önmaga igaz, hiteles magját, valódiságát, az elérte életének valódi, igazi célját! Aki célba ért, az társakat keres, hogy erejét megsokszorozza és tapasztalatát, tudását minél több embernek tovább adja.

Őrizd meg természetes kíváncsiságodat és keress hiteles tanítókat, iskolákat, ahol a tudás szabadságot, a tapasztalás bölcsességet, a szeretet pedig megtartó erőt ad neked. Olyan helyet keress magadnak, amilyet te magad is szívesen teremtenél másoknak, ahol úgy érzed jó lenni, ahol fontos vagy!

Váradi Andrea

%d