Könnyedség

Nagyon sokszor hallható, hogy vedd könnyedén a dolgokat…

S vajon, hogyan kell azt csinálni? Mitől és hogyan leszek én könnyed?

Ahhoz, hogy bennünk a könnyedség energiája áramoljon, egészen biztosan szükség van arra, hogy azt érezzük, hogy telítve vagyunk belső erővel és ezzel együtt mégis rugalmasak vagyunk, az új helyzetekre spontán módon reagálunk. olajfa

Honnan lehet belső erőt meríteni, mikor érzem azt, hogy mérhetetlen belső erőt birtoklok?

Talán mindenkire igaz, hogy akkor érez ilyen erőt magában amikor nyugalmat érez, nyugalomban van. De mikor vagyok nyugalomban?

* vannak akik akkor vannak nyugalomban amikor a földies, fizikai dolgok rendben vannak körülöttük (földies)

* s vannak akik akkor érzik a nyugalmat amikor légiesen ábrándozhatnak, álmodhatnak, alkothatnak fejükben saját örömükre (légies)

Amikor mindkettő egy időben van jelen, akkor van igazán nyugalom az emberben. Amikor rendben vannak a földies jellegű dolgok is és tudok kreatívan alkotni is. Ha valaki légies és ábrándozik alkot, akkor fontos, hogy azt lehozza, odaadja másoknak, így lesz valódi nyugalom benne.

Ha rendben vannak a földi dolgok, akkor el kell rugaszkodni, neki kell állni megmozgatni a kreatív energiákat, mert aki ilyen típusú, az így tud kapcsolódni a Szellemi energiákkal, így lehet „fent”.

Fent és lent…egyik ilyen, másik olyan, s mindkettő törekvése kell legyen ezen energiák egyensúlyának egyre tökéletesebb kalibrálása, egyensúlyba hozása, mert itt ezen az egyensúlyi állapothoz közeli ponton születik meg a legtökéletesebb nyugalom.  Amikor ez a nyugalom megszületik, akkor a dolgok RENDBEN vannak, bennünk és kívül is. Innen tudunk igazán elrugaszkodni, elindulni, önmagunkat megélni, megvalósítani. Ma azt gondolom, hogy ez az alapja mindennek.gyertyán

Ahhoz, hogy ezt a nyugalmat fenntartsuk magunkban, pihennünk is kell. Hogyan lehet jól pihenni, mit tegyek, hogy valóban kipihentnek érezzem magam?

– Akik a földies energiákat hozzák spontán, azoknak a Szellemi aktív tevékenységek segítenek: festés, rajzolás, írás, bármi ami kreatív, szellemi energiákat mozgat meg

– Akik a légies típushoz tartoznak, azoknak a földies jellegű pihenés az igazi, az segíthet: kirándulás, séta, kertészkedés, napozás, fürdés, bármi ami a földi energiákkal köti össze.

Megfigyeltük saját életünkben, hogy amikor erre odafigyelünk, akkor tényleg nyugalom van bennünk és ezen tevékenységek után nagyon jót pihenünk. A légiesek akkor tudnak jól aludni, ha fizikailag is fárasztották magukat, a földiesek pedig akkor, ha szellemi energiáikat is jól használták napközben.

Amikor ezek az energiák közel egyformán vannak kezelve, mozgatva az életedben, akkor megélheted a nyugalmat és lásd meg, hogy ez milyen könnyű érzést hoz neked! Könnyed tehát akkor lehetsz, ha a nyugalmat meglelted magadban és képes vagy arra, hogy ezt meg is tartsd a mindennapokban.

Ha szeretnél tudatosan tenni azért, hogy a könnyedség érzete kialakuljon benned, akkor figyeld meg működésedet, nézd meg, hogy te melyik típusba tartozol és kezd el kiegyenlíteni az energiákat a testedben, Lelkedben. Figyeld meg alvási szokásaidat, mert az is nagyon árulkodó lehet:

– aki alszik, de sokat álmodik ezért nem ébred kipihenten az légies

– aki nem tud aludni, csak forgolódik, az földies.

Figyelj magadra és fejtsd meg a saját működésedet és kezdj el dolgozni azért a mindennapokban, hogy valódi egyensúlyt, könnyedséget élhess!

%d