A gyógyulás és gyógyítás mesteri szintjei

Az emberek sokféle betegséget produkálnak, így gyógyító is számtalan fajta-féle van. Sokan gyógyulnak, sőt csodák is vannak…mégis azt mondom, hogy tartósan és maradandóan csak az gyógyulhat, aki Önmagát is beleteszi a folyamatba, részt vesz abban aktívan. Ha elmegyek egy gyógyítóhoz, passzív módon odaadom neki magamat és problémámat és ő legjobb tudásának megfelelően dolgozik rajtam.

Eredmények természetesen lesznek, de általában átmenetiek és ez nem a gyógyítók hibája. Ez egyszerűen azért van, mert ha én belül ugyanaz az ember maradtam, ugyanúgy gondolkodom, érzem és cselekszem, akkor vajon mitől változna a világom örökre?! Ha nem tudok helyzetekre másként reagálni, másként részt venni benne, megélni, akkor hogyan lehetne más végeredmény?

A gyógyításban, amikor más gyógyít engem, megváltoztatják a fizikai testem jellemzőit és az energiatesteimben lévő folyamatokat, de ami ebben az esetben nem változik, az az érzéseim, érzelmeim, és gondolataim. Nem változnak a rám jellemző személyiségszintű karakter vonásaim, nem változnak meg ettől célkitűzéseim, elképzeléseim. Egyszerűen csak ott vagyok, és passzívan részt veszek a folyamatban. Ez nem jó, nem rossz, egyszerűen ez van. Ez egy fajta lehetőség…

De tudod-e, hogy választhatsz mást is?
Elgondolkodtál-e már azon, hogy mindazzal a hozzáállással, az általad választott emberekkel és segítőkkel, gyógyítókkal, pont oda sikerült jutnod, ahol jelenleg állsz a saját életedben?!
Egyetlen kérdésem van? Neked jó az, és jó így ahogy most érzel, gondolkodsz és főként cselekszel? Elégedett, boldog, kiegyensúlyozott ember vagy? Sikeresen haladsz előre utadon, egyre nagyobb célok felé?
Ha a válaszod igen, akkor gratulálok neked és csak így tovább!
De mi a lehetőség, ha a válaszod: NEM! Nem vagyok elégedett, mást szeretnék, másmilyen életre vágyom, mást akarok!
Ebben az estben arra van szükséged, hogy Felelősséget vállalj saját változásodért, életed megváltoztatásáért, ésbelevonódj aktívan saját gyógyulásodba, változásodba!

Ennek a belevonódásnak ugyanaz lesz a hatása, mint a mellékhatása: VÁLTOZÁS!

Ebben biztos lehetsz, kétség nem fér hozzá, hogy életed kimozdul ebből a pontból ahol most tartasz. Hogy milyen irányba? Ez csak tőled függ! Te vagy a saját életed rendezője és főszereplője. Te döntöd el, hogy melyek azok a mellékszerepek, amiket szeretnél letenni, vagy kevesebbet megélni. Te döntöd el, hogy akarod-e megismerni a főszereplőt, önmagadat valódi mélységekben, vagy engeded, hogy mellékszereplőid éljék a főszereplő helyett életedet.
Ami a legizgalmasabb, hogy bármit kipróbálhatsz, s ha úgy döntesz, hogy visszaveszed előző szerepeidet, nos azt is megteheted. Hogy mire jó mindez?

Arra, hogy új nézőpontból láthass rá életedre, helyzeteidre, önmagadra, egy olyan hiteles nézőpontból, aki ugyanúgy te vagy és mégis egészen más! Nem más mondja meg neked, hogy legyen, nem más csinálja meg helyetted, itt cselekedned mindig neked kell! Te lépsz, de úgy, hogy tudod, bármikor visszaléphetsz és kipróbálhatsz egyetlen helyzetre számtalan lehetőséget. Kreatív és rugalmas játék ez önmagaddal, életeddel, élethelyzeteiddel. Saját színdarabod, saját életed és te osztod ki magadnak a szerepeket.Senki nem szól bele! Bármit lehet és semmi nem kötelező, hiszen a saját életed!

Próbálj ki új reakciókat, érzéseket, gondolatokat! Vedd fel, majd tedd le őket! Nézd meg így és nézd meg úgy az életedet ahogy most éled! Aztán döntsd el, mi legyen…melyiket szeretnéd?
Ja, és még valami! BÁRMIKOR lehet újra változtatni, nem egy egész életre döntesz! Ami mindvégig igaz lesz: Te vagy a rendező és tiéd a főszerep! Az élet játék, ideje, hogy te is felfedezd!

Forrás: Lélekébredés.blogspot.com

 

%d