Lélek-Tér élmény- amit én tapasztaltam

Hiszem és tudom, hogy létezik egy megkérdőjelezhetetlen Szeretet kötelék szülők és gyermekeik között, ami bármi történjék is az életben, mindig megmarad köztünk…

Hálás vagyok a Mindenségnek és annak a 14 gyereknek és 14 felnőttnek, akikkel megtapasztalhattam ezt a TÉRben. 13 anya és egy apa hozták el gyermekeiket a programra. A szülők voltak már nálunk Családállításokon, de ezen a napon ők is nagyon izgultak, ez a program, ez a TÉR még ismeretlen volt számukra. A gyerekek nyitottan és érdeklődően érkeztek, pedig nem is ismertek minket.

Amikor elkezdődött a „munka” a szülőknek csak az volt a feladatuk, hogy csukott szemmel üljenek és adják oda a szeretetüket ennek a 14 gyereknek. A gyerekek együtt mozogtak zenére a térben, tekintettel, érzésekkel, érintéssel kapcsolódtak. Figyelték a szülőket, hogy betartják-e amit ígértek, hogy nem nyitják ki a szemüket. Betartották. Kivétel nélkül mindannyian. (Bár a szünetben elmondták, hogy nagyon nehéz volt, kíváncsiak voltak, mi történik, de kibírták.)

A második félidőben már mindenki dolgozott, az összes szülő és gyermek mozgott, kapcsolódott a térben. Szavak nem voltak, de nem is hiányoztak. Volt pillantás, tekintet, érzések, érintések, mélységek, hangtalanul feltett kérdések, melyre így hangzott hangosan a válasz a gyerektől: Szeretlek! 

Amikor az volt a feladat, hogy a gyerekek válasszanak egy idegen felnőttet és ahhoz kapcsolódjanak szavak nélkül, döbbenet volt látni és érezni, hogy mi is történik valójában…

Ott álltak és teljesen megnyíltak. Megnyíltak egy olyan embernek akit talán még sosem láttak. Látta benne a nagyot, a felnőttet, aki segíthet, akire rábízhatja magát, aki ha kell megvédi, megóvja, akit szerethet. Tisztán és őszintén, ahogy egy gyermek. Úgy néztek a gyerekek a felnőttekre, mint élő Istenekre…tisztelettel, szeretettel, hittel és bizalommal. 

Mert ezekkel a felnőttekkel nincsenek történetek. Nincs más, csak az energia, ami itt szabadon áramolhatott végre és ennek köszönhetően REND lett a térben. Helyükre kerültek a gyerekek és végre, sokan itt először kicsik lehettek, akik felnézhetnek egy náluk erősebb felnőttre. Érezni lehetett a megkönnyebbülésüket, hallani a sóhajokból, ahogy potyogtak le a terhek. Az egymásnak idegen gyerek és felnőtt egymást ölelte és szerette. Őszintén, tisztán, úgy mintha idő sem létezne, egymásban elmélyülve. 

Hihetetlen megnyílásoknak lehettünk tanúi, fantasztikus volt érezni mindazt amit történik. Történetek és idő nélkül két LÉLEK találkozik, kapcsolódik a TÉRBEN. Felismerték egymást és a lényeget, hogy igenis a Szeretet ott áll mindenek felett és általa megoldódik minden. 

Mikorra a saját szülőkkel lehetett kapcsolódni, már a felnőttek és gyerekek is teljesen kinyíltak, így mindenki el tudta engedni a mindennapok nehézségeit, az egymástól, egymással megélt negatív tapasztalatokat. Új lehetőséget adtak egymásnak…ott, abban a pillanatban. Egy olyan lehetőséget, ahol érezni lehet a másikat. Látni és érezni lehet őt, úgy ahogy talán még sosem lehetett…tisztán és őszintén, lecsupaszítva. Eredeti és hibátlan valójában, ÖNmagában. 

Csodálatos volt látni, ahogy a szülők nyitottságára a gyerekek azonnal reagáltak és ők is újra bizalmat szavaztak, megnyíltak. Kimondatlan érzésekre, kérdésekre, kimondatlan válaszok: könnyek, tekintetetek, érintések. 

Nem volt ez kevés senkinek, nem hiányoztak a szavak. Ez így volt tökéletes, bármelyik szó, csak elrontotta volna mindazt amit valójában közölni akartak egymással.

Azért jöttek, hogy elmondják egymásnak, hogy mennyire hálásak a sorsnak, hogy találkozhattak, hogy össze tartozhatnak. El akarták mondani egymásnak, hogy mennyire fontos a másik, hogy mennyire szeretik. Meg akarták mutatni, hogy képesek egymásért áldozatot hozni, lemondani. Tudatni akarták egymással, hogy lehet a másik nélkül is, de sokkal jobb vele együtt lenni, csinálni bármit.

Soha eddig nem tapasztaltam ekkora szeretet a térben! 

28 ember indult el nyitott szívvel vissza az életbe, hogy mindenkit emlékeztessen: A szeretet ott áll mindenek felett és általa, vele megoldható minden! 

Szeretnénk rendszeresen biztosítani ezt a Teret a gyerekeknek és szüleiknek, hogy gyógyulhassanak, újra egymásra találhassanak. Létezik egy megkérdőjelezhetetlen szeretet kötelék gyerek és felnőtt között és ennek működnie, pulzálnia kell…amikor működik, akkor vagyunk a legeslegerősebbek. Mindketten. Én és a gyerekem…ez a Rend, a Mindenség rendje, ennek így kell lennie!

Találkozzunk a TÉRben és te is tapasztald meg, hogy bármi is történt benned, köztetek, jóra fordulhat, változhat, megoldódhat.

Következő időpont: 2015. Április 24. péntek

További részleteket itt olvashatsz…

Hálásan köszönöm Alettának, hogy támogatott és mellettem állt mint mindig, és együtt tapasztalhattuk meg mindezt!

Váradi Andrea

%d