Családállítás-tapasztalataim

Elkezdődött a 16. évem Családállítóként. Az elmúlt 16 évben több mint 5000 Családállítást, Rendszerállítást vezettem. Ennek köszönhetően megismerhettem sok-sok sorsot és embert. Ma azt mondom, hogy nincs, nem lehet olyan nagy baj, helyzet a családban amit ezzel a módszerrel ne lehetne megoldani, könnyíteni. Tanultam és használok sok-sok más módszert, de nem ismerek egyetlen olyat sem ezen kívül, amivel mindenkinek segíteni lehet, amitől mindenkinek könnyebb lesz.

 *AHÁNY CSALÁD ANNYI FÉLE A TÖRTÉNET, ÉS AHÁNY TÖRTÉNET, ANNYI FÉLE A MEGOLDÁS!

Óriási megtiszteltetés számomra ma is minden állításnál, amikor beléphetek a térbe és vezethetek. Megtisztelő számomra a felkérés, hogy segíthetek meglátni és megoldani olyan helyzeteket, szituációkat, amiket az állíttató még sosem mert elmondani senki másnak. Titkok, fájdalmak, csalódások, szerelmek, elvetetett gyerekek. Sorsok, melyek belénk égtek, megpecsételtek minket, nehezítik, vagy éppen könnyítik életünket. Látni és érezni ezeket a sorsokat, meglátni az összefüggéseket, a megoldásokat és odaadni azt, ez a legeslegnagyobb ajándék a Mindenség részéről számomra.

Hála van a szívemben amikor véget ér egy-egy nap és látom a megkönnyebbült arcokat. Látom, hogy képes megérteni, elfogadni és továbblépni, holnaptól már másként fogja csinálni, megváltozik az egész élete.

Alázattal és szeretettel tartom a teret, figyelem a történetet, hogy mit mutat meg a morfogenteikus mező nekem, hogy tudok segíteni az állíttatónak az adott helyzetben. Figyelem a segítőket, hogy az ő reakciójuk mit mutat, mit segít nekem. Én csoportos állításokat vezetek, így segítők is kellenek. Nagyon fontos a segítők szerepe a térben. Ha segítő valóban segítőként van jelen, akkor csodák születhetnek.

Mit jelent valódi segítőnek lenni?

Azt jelenti, hogy elengedem a fejemben lévő elképzeléseket, elemzéseket, hagyom, hogy az energia és az állítás vezetője vezessen. Hagyom, hogy az érzések vezessenek, s ha kérdeznek, erről beszélek. Nyitott szívvel, elvárásoktól mentesen csak figyelek, jelen vagyok és segítek. Segítem a vezetőt azzal, hogy JELEN vagyok a folyamatban, türelmesen, alázatosan, és szeretettel fogadok bármit és mindent, ami csak megérkezik hozzám az adott szerepben. S mindezt azért, azzal a szándékkal teszem, hogy az állíttatónak segíthessek. Segítek egy embernek, aki azért jött ide, hogy élete egy részét kiterítse, hogy átláthassa, megérthesse. Odaadja nekünk ott a térben, ránk bízza és kimondja, hogy segítsetek nekem.

Van-e annál nagyobb dolog, mint segíteni egymásnak életünk legnehezebb helyzeteiben?

Tudunk-e sérülékenyebbek lenni máskor, mint ezekben a pillanatokban, helyzetekben?

Az, aki állíttat passzívan vesz részt a folyamatban és neki nagyon fontos, hogy azt érezze a segítő valóban segítőként van jelen. Fontos számára, hogy érezze az ő problémája igenis fontos, méltó arra, hogy komolyan foglalkozzanak vele. Az állításokon emberi sorsok dőlnek el…

Nagy lehetőség segítőként részt venni, lehetőséget kapni, hogy beleláthassak egy másik család legapróbb titkaiba. Látni és érezni az ott folyó drámákat, játszmákat, felismerni a megoldásokat, meglátni valami újat az adott pillanatban. A segítő nem véletlenül kapja a szerepet. Azért kapja, hogy felismerhesse benne, hogy mi az ami segít jelenleg a saját életében, a saját megoldásaiban. Leegyszerűsítve a segítő is segítve van!

Sőt! Mindenki és bárki, aki a Térben van, azért van ott, hogy új nézőpontot kapjon, gyógyuljon. Jelentőségteljes pillanatok, mély érzések bukkannak felszínre. A résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy valódi érzéseket közvetítsenek elvárásoktól és bírálatoktól mentesen. Lehetőség ez, hogy felismerhesse magában végre, hogy több, mint szerepeinek összessége, felismerje, hogy LÉLEK, aki azért született a földre, hogy tapasztaljon, tanuljon, fejlődjön, ezek által új megoldásokat lásson meg és változzon, változtasson. Megláthatja és érezheti, hogy bár feladat nem kicsiny, erőt és segítséget kapott ehhez, és hogy az a feladat amivel őt megbízták, az csak az övé lehet. Szembesülni mindezzel nem egyszerű egy olyan világban ahol divat a felelősséget elhárítani, könnyelműnek lenni.

Itt a Térben másként működik minden, mások az emberek is, itt minden lehet könnyebb. Ha itt kipróbálod, hogy milyen felelősséget vállalni, hogy ezzel együtt mennyivel egyszerűbb élni, akkor kint a világban is könnyebb lesz ezt megtenni.

Sokszor mondom, hogy a segítői részvétel nem más, mint önismeret. Meglátni magamat egy tőlem talán idegen helyzetben. Kipróbálni olyan helyzeteket, amik az én életemben nem voltak, vannak jelen. Hogyan viselkedem benne? Milyen érzéseket érzek? Látni, megérezni, kipróbálni és ezen keresztül megérteni a másik embert. Megértem, hogy miért viselkedik úgy éppen. Látni és tudni az összefüggéseket, majd használni ezeket, hogy én is segíthessek. Az igazi, valódi segítő az ilyen.

Vannak segítőim, akikkel bármilyen témába és helyzetbe bele lehet menni, mert tudom, együtt meg tudjuk oldani. Ők azok, akik ugyanazzal az alázattal állnak a térben, ahogy én is teszem, és ők is figyelnek mindenre, minden apró rezdülésre. Velük lehet minőségi munkát végezni, az általuk segített állításokra elmondhatom, hogy valóban terápiás a folyamat, hogy valóban mindenki gyógyulhat általa.

Szükségem van ilyen segítőkre, mert egyedül nem tudok dolgozni a csoportban! Kérlek, hogy ha te is szívesen segítenél így, ebben a minőségben másoknak, akkor gyere és segíts nekem a Térben, segíts az állíttatóknak, hogy az életük könnyebb lehessen!

Köszönöm a sok-sok szeretetet és visszajelzést, amit kaptam azoktól, akik megfordultak nálam az elmúlt években és köszönöm az ajánlásokat, hogy hozzám külditek azokat, akiknek szükségük van segítségre. Hála és köszönet érte!

Ha úgy érzed, hogy tudunk segíteni neked, vagy szívesen segítenél másoknak, várunk szeretettel!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea

%d