Májusi energiák * Tedd jobbá!

Májusban a 11. hónap kezdődik el a Maja naptár szerint. Itt az ideje annak, hogy lassan számotvessünk önmagunkkal, és az elmúlt hónapokkal. Szembe kell nézzünk vele, hogy mi az amit, megfejlődtünk, megoldottunk, és mi az amit nem…

Várunk… valamire mindig várunk.

Várjuk, hogy valaki lépjen helyettünk, hogy életünket valaki, valami megkönnyítse. Elvárjuk az orvostól, tanártól, óvónőtől, családtól, szülőktől, hogy egymás életét könnyebbé, jobbá tegyék. Mi magunk nem tesszünk semmit, csak várunk, kivárunk, hátha nekünk nem kell semmit tenni, majd valaki megteszi, vagy a Sors megkönnyíti.

Életünk nagy részét ebben a várakozó, passzív minőségben töltjük. Ilyenkor elfekszünk a Térben, mintha egy ragadozó keringene körülöttünk, és emaitt úgy kellene tennünk, mintha már nem élnénk, nem léteznénk. Tetszhalottat játszunk. Játszmázunk, drámázunk. Visszavonulót fújunk, és kivárunk.

Így telik az életünk. Eltelik az életünk, és mi csak fekszünk, és várunk…

Miért nem látod, hogy nagyobb vagy a ragadozónál? Miért nem állsz fel, és folytatod utadat? Miért fekszel, és játszod a drámát? Miért nem veszel egy nagy levegőt, ugrasz fel, és kiáltod torkod szakadtából: Senkinek, és semminek nincs hatalma felettem! Én most megyek, és élek!

Minden  furcsa, és megmagyarázhatalan mostanában.   Érezni lehet már a változást. Itt van, megérkezett. Topog az ajtó előtt. S aztán ha akarod, ha nem belép a te életedbe is. Lehet, hogy te is érzed? Lehet, hogy ezért fagytál  le? Ezét nem mozdulsz? Megakadtál, megijedtél? Mond mit történik veled? Hol vagy, hova lettél?

A változás elkerülhetetlen. Nem azért jön, hogy megriasszon téged. Nem azért jön, hogy elvigye mindazt, ami igazán fontos neked, amit a szívedben őriztél meg. A változás vihara a terhektől szabadít meg. Elviszi mindazt, amitől az életed lélegezhet fel, és változhat meg. 

Add oda mindazt, ami nem szolgál téged! Ajánld fel annak, akinek szükséges. Mozdulj, indulj! Tegyél valamit, hogy felszabadulhass végre!

Mit tehetsz? Nézz magaddal őszintén szembe, és állapítsd meg végre, hogy te magad is Sas vagy…

… s ha Sas vagy, felemelkedhetsz, és szárnyalhatsz. Láthatsz, és előreláthatsz.

Emlékezz!

“Ha kitör a vihar, mindenki a természete szerint cselekszik.
Van, ki elnémul a félelemtől. Van, ki menekül. Van, ki elbújik.
És van, aki szárnyát kitárja, és sasként szárnyal a szélben.”

Ebben a hónapban vihar van, te döntöd el, hogy elnémulsz, menekülsz, elbújsz, vagy szárnyalsz. A vihar mindenkinek ugyanaz, de a természete mindannyiunknak más lehet. Csak rajtad múlik, hogy te hogy cselekszel.

Várhatsz, lehetsz áldozat…

Vagy választhatod azt is, hogy jobbá teszed a saját életed!

Az erőd, és az adottságaid megvannak hozzá, már csak a döntésed hiányzik, hogy megteszed!

Állj fel, indulj el, tedd jobbá a világot, most ennek érkezett el az ideje!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com 

%d bloggers like this: