Júliusi energiák * A Remény…

Elkezdődött az utolsó hónap a Maja naptárban. Július 26.-án kezdődik az új kör, az új év. Itt van az ideje a számvetésnek, hogy tudatosan megvizsgáljuk, és egyben ezzel le is zárjuk ezt az évet. Vessünk számot sikereinkkel, és sikertelenségeinkkel, ami már nem szolgál minket, életünket, azt engedjük el. Lássuk meg, hogy ahhoz, hogy új kört kezdhessünk el, szükségünk van arra, hogy más szemmel nézzünk a dolgainkra, a valóságra…

Valóság… mi a valóság, és mi az ami valótlan? 

Valóságos a szeretet, bizalom, megértés, jóság, együttműködés, olyan értékek teremtése, megőrzése, és továbbadása, melyek bármilyen időben megőrzik értelmüket, jelentőségüket. 

Lásd meg, hogy világunk telis-tele van valótlan dolgokkal. Olyan dolgokért hajtunk, adunk rengeteg energiát magunkból, amelyek egyik pillanatról a másikra értéktelenné válnak. Ezek megteremtése, realizálása felemészti életünket, észre sem vesszük, hogy miközben ezekre koncentrálunk, bennünk, és körülöttünk közben mindennek vége lesz. Véget érnek életünk egyes korszakai, kapcsolataink, pillanatok, órák, napok, hetek, hónapok, évek, és évtizedek múlnak el úgy, hogy közben nem volt egyetlen valódi percünk.

Itt, és most ideje van annak, hogy számot vess mindezzel, belásd, hogy a valótlanság, az illúzió felzabálta lényedet, és életedet. Így kezdődhet el valami új az életedben, ha először belátod ezt… a belátás az első lépés. 

A következő lépés, hogy megérted azt, hogy mindez miért történt így, miért csak erre voltál eddig képes. Meg kell érteni önmagadat, reakcióidat, viselkedésedet, összefüggéseket. Meglátni azt, hogy energiák, minták, a sorsunk mozgat, és irányít minket. Meg kell látnunk, és ismernünk ezeket az erőket, elismerni azt, hogy nagyobbak nálunk, és akarjuk vagy sem, hatást gyakorolnak életünkre.

A harmadik lépés, hogy beismered, kicsi vagy ahhoz, hogy átláss, és irányíts  mindent… beismerni, és elismerni kicsinységünket, hogy a Mindenség óriás hozzánk képest, hogy nem látjuk át az összefüggéseket.

Ha mind a három lépést meglépted, akkor kezdődhet el a valódi munka. Munka önmagaddal. Meglátni, hogy mivé lettél, mit tettél magaddal. Meg kell látnod, hogy a valódi érzéseidet, kreatív teremtő erődet, és alkotó gondolataidat, lecserélted egy megalkuvó, ugyanakkor öntelt személyiségre, a szeretetet-félelemre, A bizalmat-bizalmatlanságra, a megértést-értetlenségre, kötekedésre, a jóságot felváltotta a gonoszság, irigység, gyűlölet. Alapvető müködésedet, az együttműködést-önállóságra, egyedül meghozott döntésekre, egyedül megélt pillanatokra cserélted. Lásd meg, hogy mit tettél ezzel! Lásd magadat, és életedet tisztán, lásd, hogy elvesztél a valótlan világ legmélyebb bugyrában, hogy ott szorongsz, félsz, rettegsz egyedül a semmiben… Mitől félnék?- kérdezed, hiszen van megoldásod mindenre. Megoldásaidnak köszönhetően egyre mélyebbre kerültél… ezt észrevetted?!

Ha most képes vagy végre FELADNI mindazt amit, és ahogy eddig tettél, akkor esélyed van arra, hogy visszatérj a valódi világba, oda ahol otthonosan érzed magad. 

Az élet tengere eltűnt körülötted, egy partra vetett csónak vagy jelenleg. Nézz körül, lásd meg a valódi, az igazi pozíciódat. Állj meg egy pillanatra, és magadban változtass meg mindent, amit csak lehet. Válts nézőpontokat, gondolkozz másként, merj érezni, hozz létre új dolgokat.

A legeslegfontosabb, hogy idézd fel mindazt, amit a tengerről tanultál egyszer… emlékszel? A természeti törvények mozgatják a tengert… apály idején kevesebb a víz, de ha eljön a dagály ideje, újra tovább hajózhatsz, haladhatsz előre.

Apály volt, és most is van az életedben. Az, hogy mindez változik-e, csakis a te döntésed. Ha visszatérsz az egyszerű, természetes gondolkozáshoz, ha kidobod életedből mindazt ami felesleges, akkor felébredhet a REMÉNY benned, mert belül tudod, hogy egyszer minden apálynak vége, és eljön a dagály, ami kimozdítja mindazt, ami megrekedt.

A Remény az egyetlen, és egyben a legerősebb minőség ami segíthet. Reményed akkor lehet, ha elfogadod végre, hogy te parányi vagy, és a Sorsra bízod magad, életedet. Ha elengeded az irányítást, megnyitod a szívedet, bízol, szeretsz újra, azaz Jó leszel, és együttműködsz a törvényszerűségekkel, a Mindenséggel. 

Mi lesz, ha mindezt mégsem teszed meg? Semmi különös nem történhet veled. Ott állsz továbbra is majd egy helyben, a valótlan világ legsötétebb sarkában, és egyre erősebben félsz, rettegsz… csak ennyi történik, ha nem változtatsz semmin.

… dagály közeledik, remémykedj, hogy hozzád is elér, hogy kimozdít, felszabadít, visszahelyez a saját, valódi életedbe. 

Ha szeretnél a következő, 2017. Július 26.-án induló évről információt kapni, ha szeretnél tudatosan tervezni, élni, várunk szeretettel Július 23.-án vasárnap RITMUS ÉS REND *Maja naptár, éves tájékoztatónkra.

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com

%d bloggers like this: