Januári energiák-Letisztulás

Pontosan az év felénél tartunk a Maja naptár alapján. Ez az időszak a legerőteljesebb, itt kezd kibontakozni teremtésünk szemmel láthatóan, a fizikai szinten. Ugyanez az időszak a Gergely naptár szerint egy új év kezdete.

A legelső kérdésem, hogy te melyik szerint gondolkozol, mi alapján strukturálod az idődet? Egyáltalán gondolkozol ezen?

Mit jelent számodra az idő? Pénz, művészet vagy kreativitás? Lehetőség vagy kötelezettség jól bánni vele? Mennyi idő van már mögötted és mennyi még előtted? Ami már elmúlt, azt mire és hogyan használtad fel? Több lettél az idő múlásával, vagy elérve egy szintet, napról-napra csak kevesebb leszel?

Ahhoz, hogy ezek a kérdések egyáltalán felmerüljenek benned, ahhoz, hogy az időről mint fogalomról gondolkozni kezdj, már ehhez többnek kell lenned… többnek az átlagnál. A több nem jobb, hanem érdeklődőbb, nyitottabb, elfogadóbb, megengedőbb, gondolkodóbb, stb… Több, mert többet akar. Válaszokat akar a kérdésekre. A saját kérdéseire. Azokra a kérdésekre, melyek önmagában merülnek fel. Felmerül, mert van rá ideje, és van hozzá tere…

Tudjuk, hogy tudod már a válaszokat, megtanultad. Látod az igazságot, legalábbis a tiédet. Tudod, hogy mi lenne jó a másiknak, így szívesen segítesz. Tisztán látsz dolgokat. Meghallod, amit a belső hang mond neked. Összefüggéseket keresel.  Meditálsz, tanulsz, fejlődsz, lépegetsz előre. Spirituálisan éled az életedet. Ez így van jól, így van rendben, fogadd elismerésünket.

Ki az aki tud, lát, gondol, érez, tanul, felismer? Ki az, aki járja az utat, halad előre? Ki vagy te? Gondolkoztál már ezen? Látod, hogy már megtettél sok-sok lépést, mondhatod azt is, hogy járod az utadat, de ha megkérdezem ki az aki járja, akkor megtorpansz és nem találsz választ… Nincs erre a kérdésre válaszod, csak annyi, hogy ÉN… de ki az az én? Miből lesz az én? Mivé lesz az út során az én? 

ÉN… erő és akarat, együtt egy helyen, egy időben. Erő és akarat… mit teremtesz vele? Mivé válik az erő és az akarat benned? Mi az amiért odaadod vagy az amiért nem áldozod fel? Mi a 2016-os év teremtése neked? Mit teremtettél ebben az évben? Mi az, amit magad után hagysz ebben az évben, ami rólad szól, mert a te akaratodat és erődet tükrözi vissza… Mit tettél és mit nem tettél meg? Mikor használtad jól és mikor rosszul az énedet, akaratodat, erődet?

Itt az ideje a számvetésnek! Ülj le és készítsd el érzelmi leltáradat végre, hogy megláthasd a valódi teremtésedet és eldönthesd, hogy tovább viszed -e önmagad ezen minőségét a következő évbe. Ha nem vagy tudatos, tovább viszed… ugyanaz maradsz, mint az előző években. Nem változik semmi lényeges. Hogyan változna, ha nem is látod, hogy mit teremtesz?

A Letisztulás ideje van most

Ugye te is érzed? Ugye felismerted, hogy ahhoz, hogy új minőségű dolgokat teremthess, belül is változnod kell?! Belül, ott ahol csak TE vagy… magaddal. Érzéseiddel, gondolataiddal, személyiség szintű szerepeiddel, Lelkeddel. Belül, ahol félsz lenni… most itt kell rendet tenni.

Hogyan jutsz túl egy nehéz helyzeten?

Önuralommal… kompromisszumot kötsz magaddal s másokkal, leuralod magadat, a másikat és a helyzetet, és mindennek a végeredménye, hogy megalázod saját magadat és egyre kevesebb leszel.

Mostantól változtathatsz. Dönthetsz úgy, hogy a saját kezedbe veszed életedet és ön-nevelésbe kezdesz.

Önnevelés= előre visz adott helyzetben, épít és felkészít valamire.

Emlékszel? Volt már akik nevelni akartak… a szüleid voltak. Saját elképzelésük és rájuk maradt száz éves hagyományok által… megtették és te azzá váltál, aki lettél. Az a nevelés, arra volt elég… arra, hogy eddig a pontig eljuss általa. Most, hogy ezt látod, felismered, tovább is léphetsz. Mostantól már rajtad múlik, hogy ki lesz belőled. Magadat neveled vagy nem neveled. Ez a te döntésed, a te életed.

Minden gyerek egy kicsivel több, mint a szülei… te miben vagy több? A több nem jobb, hanem érdeklődőbb, nyitottabb, elfogadóbb, megengedőbb, gondolkodóbb, stb… Több, mert többet akar. Válaszokat akar a kérdésekre. A saját kérdéseire. Azokra a kérdésekre, melyek önmagában merülnek fel. Felmerül, mert van rá ideje, és van hozzá tere…

Januárban annak van ideje, hogy belül magadban mindent megkérdőjelezz! A kijelentő mondataid végére most kérdőjelet kell tenned! Fel kell tenned magadban, magadnak a kérdéseket. Le kell ülnöd, behunynod a szemedet, és elengedni végre a tudót, látót, megmondót, tanítót, az Én-t, és hagyni, hogy megszülethessen az a valami vagy valaki, aki mindezen minőségek mögött megbújik…

Letisztulás…Újjászületés…Születés…egy új minőségben.

Mindannyian a szülőcsatornában vagyunk, és többen elakadtak… hallod a hangjukat, sírnak, kiabálnak…

Hallod? Akkor te már kint vagy… de az is lehet, hogy a saját hangodat hallod, mint egy visszhangot…

Halál-születés-élet. Valaminek meg kell halnia ahhoz, hogy egy új minőségben megszülethess! Mi az amit most ezért elengedsz? S ha elengedted az új minőségben mit teremtesz? Teremtésed büszkeséged lesz, vagy elrejted? Ki az aki teremti? Még mindig te vagy?

A Letisztulás ideje elérkezett… teremtsetek újat a régi helyett! 

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.com

%d