Augusztusi energiák * Fordítsd meg…

Teljes erővel betörtek életünkbe a Maya új év energiái. Meghozták, meghozzák a változást. Senki és semmi nem marad érintetlen benne, folyamatos a változás.

A fő témáink melyekkel egész évben dolgunk lesz:

  • belátás, megértés, elfogadás, elengedés.

Pillanatnyilag az energia a megértést akarja, azt az utat támogatja, ami elkísér a belátásig.

Megérteni? Vajon mit?

Mindent, az életet. Egy-egy helyzetből, mindent. Másként nézni és ezáltal mást látni. Nézőpontot váltani…

Nézőpont… mi a nézőpont? Amikor megfigyelem, hogy az adott pillanatnak hány nézője van. Mit néznek? A „darabot”, ami zajlik éppen. Egy pillanat az életből, sok-sok szereplővel és nézővel. Vannak, akik benne vannak a darabban, mert a rendező, a Sors odarendelte őket szereplőnek. Vannak, akik csak nézik, ami történik éppen. Nekik nincs benne szerepük, csak arra jártak, ott voltak, amikor lejátszódott a „darab”. Ők nézőkké lettek, mert megálltak és nézik, hogy mi történik éppen.

Figyeld meg tudatosan az életedet és lásd meg, hogy hol van szereped, és hol van az, ahol te is csak néző lehetsz. Ismerd fel, hogy amikor a néző, nézi, látja a darabot, akkor annak minősége nem attól függ aki játssza, hanem attól, hogy ki nézi éppen… Mindegyikünk mást lát, mást érzékel. Mindenkinek más az értékrendje. Ami az egyikünknek értékes, az a másiknak értéktelen.

Most az a fontos, hogy figyeld meg, hogy a „darabok” amelyek mellett elhaladsz éppen, mit váltanak ki belőled.

  • Vajon miért pont azt érzed ott, akkor, amit éppen érzel?
  • Milyen érzelmi klímával éled az életedet?
  • Milyen fényt vagy árnyékot vetítesz te magad a helyzetekbe?

A „darab” rendezése és szereposztása nem tőled függ, de az, hogy te milyennek látod, az a TE felelősséged! Ha nem tetszik, változtass, nézd más szemmel! Változtass a saját érzelmi klímádon, hogy a látott minőség megváltozhasson.

Most nem elég racionálisan szemlélni a helyzeteket, ennél több kell, meg kell figyelned az érzelmeidet! Azokat az érzelmeket, melyekkel éppen belekerülsz az adott helyzetbe, és azokat is, amiket a helyzet maga hoz elő belőled. 

A mindennapi világunk maga a darab, az emberek a nézők benne. Vannak, akik néha szerephez, akár főszerephez jutnak és ezáltal belevonódnak, de a többség akkor is néző marad. Lásd meg, hogy mi az a világban, amin te magad is változtathatsz és ott változtass, légy főszereplő benne! Ahol nincs szereped, ott néző maradtál, s mint ilyen egyetlen dolgot tehetsz, nézheted másik nézőpontból, más érzelmi klímával, töltettel. 

Mitől függ az érzelmi klíma?

Attól, hogy mit kaptál az anyukádtól érzelmi örökségnek… szeretetet, elfogadást, gondoskodást, vagy elutasítást, kritizálást, félelmet. Ettől függ, hogy milyennek látod az életedet.

Nézz rá, hogy milyen érzelmeket kaptál örökségbe és ha szükséges, fordítsd meg!

Legyen mostantól benned szeretet és elfogadás, gondoskodj azokról, akik gondoskodásra szorulnak körülötted! Figyelj most erre! Lépj bele saját döntésedből ebbe a szerepbe és élvezd!

Figyeld meg, ahogy ennek hatására minden megváltozik körülötted! A világ ugyanaz marad, de innentől te leszel más benne. Te magad látsz meg mást fontosnak és lényegtelennek. Az energia megfordul és ami eddig rossz volt, amivel eddig elégedetlen voltál, az mostantól számodra is érthető, elfogadható, sőt akár élvezhető lesz. Miért, hogy lehet?

Egyszerű: megváltozik a TE nézőpontod, ezáltal megváltozik minden! A fordítás most a lényeges!

Amikor bármi olyan esemény történik az életedben amit nehezen viselsz, fordítsd meg! 

  • Amikor kint hangos, zavaros, sok a világ… fordulj befelé, és csendesedj el.
  • Amikor valaki, valamilyen helyzet a padlóra küld… akkor szedd össze minden erődet és állj fel!
  • Amikor a személyiségednek nincs több megoldása… add oda a Lelkednek.
  • Amikor a racionalitás, az elme kevés… add oda a Szellemnek.
  • Ha a helyzeted passzivitást kíván, próbáld ki az aktivitást… és így tovább.

A legfontosabb, hogy változtass, mozdítsd meg az energiát! Ha úgy ahogy van, nem tetszik, nem jó érzés neked, akkor fordítsd meg!

Az életünk játék! Soha ne felejtsd el! Játszd el úgy, ahogy csak TE tudod eljátszani és élvezd!

Végtelen szeretettel:  Váradi Andrea és Dömötör Aletta

www.talentumok.comwww.mayadimenzio.com

2016.07.31.

%d