2017 Május 24.-én kezdődik a Mayák naptárában, a Tzolkinban egy új, 260 napos ciklus, ami 2018. Február 7-ig fog tartani.

Ez a 260 nap egy kör, ők Szent körnek nevezik. Egy régi ciklus lezárul és egy új kezdődik el.

Ebből adódik, hogy vannak olyan dolgok és emberek, akiket, amiket most el kell engedni ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni, vagy valami új kezdődhessen el az életünkben. Ez mindig feltétele az újnak. Az újnak helyet kell csinálni, helyet kell adni, és ahhoz, hogy hely szabaduljon fel, ahhoz el kell engedni. Nem elég akkor elengedni amikor az új már látszik… nem így működik! Először engedünk el, hagyjuk, hogy vákuum keletkezzen, hogy oda, annak a helyébe valami új áramolhasson be.

Most, ebben az évben egyébként is kardinális az elengedés kérdése. E köré az energia köré csoportosul minden. Ez most a fő téma az életünkben. Mindenkinek. Akarod vagy sem, de veled is történik éppen. Ha jól megnézed az életedet, te is észreveheted, hogy mennyi minden változik éppen. Az emberi kapcsolataink azok, melyek legelőször a változás kereszttüzébe kerültek. Kapcsolatok mennek tönkre, fejeződnek be, és talán valami új kapcsolat jön helyette. Most még csak az látszik, hogy kapcsolatok fejeződnek be. Egyszerűen kiürültek, vége.

Ahhoz, hogy az elengedés minőségét be tudjuk engedni az életünkbe, hogy elengedjük mindazt ami szükséges, alázat kell…

Mit jelent alázatosnak lenni?

ALÁZAT

“Alázatosnak lenni annyi, mint letérdelni és fölfelé nézni. Felnézni, mert az alázat nem emberi minőség, hanem Isteni.

Alázatosnak lenni nem azt jelenti, hogy megalázkodni.
Alázatosnak lenni annyit jelent, hogy magamba fogadom az istenit. Befogadom azt, hiszen több nálam, túlmutat rajtam, túl mutat mindenen ami emberi, mert az alázat Isteni.

Amikor alázatos vagy akkor meglátod a másikban az istenit, képes vagy azt befogadni, beengedni, önmagadon átengedni, mind abból ahogy áthalad rajtad abból tanulni.

Emberként alázatosnak lenni annyit tesz, hogy elfogadom azt ami, és ahogy történik, mert tudom Isten ezt akarja, ezt adja nekem ebben a percben, mert úgy gondolja ez válik leginkább hasznomra.
Aki nem képes alázattal élni az életet, az nem tiszteli a legalapvetőbb törvényszerűséget, nem tiszteli a Mindenség rendjét, így tulajdonképpen nem tisztel semmit.

Aki nem tisztel semmit és senkit, az nem képes másként tanulni, mint olyan szituációkból ahol térdre van kényszerítve, ahol az Isteni felülkerekedik mindenen, ami emberi.

Alázat vagy van benned, vagy nincs…ezt nem lehet tanulni, elsajátítani. Ezzel együtt lehet születni. Aki ezzel együtt születik, az áldott, mert övé az Isteni és tanulhatja az emberit. Aki e nélkül születik az emberi és azért van itt, hogy megtanulja az Istenit. Aki az emberit tanulja, az képes elfogadni, befogadni és a legfőbb tanulni valója, hogy meghúzza és megtartsa határait. Aki az Istenit tanulja, annak azt kell megtanulnia, hogy túl lásson mindenen ami emberi, és meglássa a mögöttes lényeget, rendet,az Istenit.

Mindannyian tanulni, bölccsé válni vagyunk itt.

Változó világban élünk és egyre nagyobb szükségünk van az alázatra, mert csak így tudjuk meglátni mindazt amit az élet valójában üzen nekünk. Csak így láthatjuk meg a valódi értékeket egymásban és a világban.

Ereszkedjünk térdre és nézzünk fölfelé, lássuk meg mindazt ami valótlan világunk mögött rejlik!
Láss túl az emberin, nyisd meg szívedet és lényedet a befogadásra, engedd szabadon áradni és áramlani az energiákat. Éld az életedet szeretetben, szeretettel, mutass példát világodban! Világíts és ragyogj, hogy a keresők meglássanak, megtaláljanak.”

Itt, most ebben az időszakban nagyon sötét van… nehéz energiák vannak és következnek, nem lesz egyszerű egyikünknek sem. Mindez azért van, mert szükséges.

Mit tehetsz?

Lásd meg, hogy vannak emberek, akiknek Fény van az életükben, szívükben, Lényükben. Lásd meg őket, fogd meg a kezüket és kérd, hogy segítsenek neked átkelni a sötétségen…

Akik Fénnyel születtek azért  jöttek, hogy törődjenek a többiekkel. Itt vannak, köztünk járnak és próbálkoznak. Mély alázattal a szívükben meghajolnak, és önmaguk fényéből, benned is fényt gyújtanak. Megosztják azt, amit ők kaptak. Figyelj ás lásd ezeket a csodálatos lényeket, ezeket az igazán különleges embereket. Ismerd fel őket, lásd meg, hogy ők mások mint te. Örülj ennek a másságnak, tudd, hogy általa te is több lehetsz! Tudd, hogy ő azért van itt, hogy segítsen neked, hogy a fény benned is megszülessen, életre keljen.

Hagyd, hogy megérintsen szeretetével, szeméből áradó meleg fényével. Tudását nyitottan fogadd, lélegezd be, engedd, hogy átjárjon téged.

Nem kell semmi mást tenned, csak légy nyitott és ismerd fel. Ismerd fel és magadban mond azt: “Köszönöm, hogy megtörténhetett! Köszönöm neked, hogy általad az én szívemben is fény születhet! Hála a Fényért, hála érted! Köszönöm, hogy vagy, hogy létezel! Köszönöm, hogy vagyok, lehetek! “

Látod? Nem is olyan bonyolult, sőt egészen egyszerű. Mindössze ennyit kell tenned… fel kell ismerned a fényt és hagynod kell, hogy megérintsen, hogy ezáltal benned is megszülessen.

A Fény a legeslegnagyobb sötétségben is képes megszületni. Engedd te is, hogy megtörténjen! Adj helyet magadban a fénynek, engedd, hogy betöltse szívedet, Lelkedet! Engedd meg magadnak, hogy te is világíts, engedd meg másoknak, hogy téged is felismerjenek a sötétben!

Kaptunk 260 napot, hogy a Fény megszülethessen… éljünk a lehetőséggel!

Végtelen szeretettel: Váradi Andrea és Dömötör Aletta

 

0