Miért nem tartunk on-line terápiás beszélgetést?

Terápiába járni ma már divat. On-line „járni” egyre divatosabb. Mert ha on-line járunk, akkor nem kell felöltözni, odamenni, a megbeszélt időhöz képest lehet késni, a terápiás beszélgetés közben lehet a saját lakásodban egyik helyiségből a másikba menni, menet közben beszélni, a családodat közben eligazítani, a kutyát bezárni, és magadnak egy kávét készíteni. Mindezt úgy, hogy a tanácsadó vagy terapeuta közben vonalban van…

Bár nem hívhatom terápiának azt a beszélgetést, amit mi tartunk, most mégis feljogosítom magamat arra, hogy ezt a szót használjam. Terápia, mert ezrek életét változtatta meg, és százak életét mentette meg válástól, kudarctól, akár a haláltól. MI komolyan gondoljuk a beszélgetéseket, úgy szervezzük az életünket, hogy ráérjünk, és csak rád figyeljünk. Teret és időt biztosítunk arra, hogy a beszélgetésben megnyisd az érzéseidet, elmond titkaidat. Van rá idő, hogy egyre mélyebbre nézz magadba, kimond igazságodat, megbeszéljük a továbbiakra otthoni feladataidat, és a végén együtt összegezzük, hogy honna-hova jutottunk. Miután számunkra a segítségnyújtás, a terápiás beszélgetés egy „Szent” Tér, így a továbbiakban kizárólag személyesen tartunk terápiás beszélgetéseket.

A személyes találkozásban mindig van valami különleges. Egyszer csak történik valami közöttünk, amikor megváltozhat minden. Amikor megérted, megérzed a lényeget, ami megváltoztatja az életedet. Nem érdekel, hogy milyen elrendezésű a lakásod amiben élsz, nem érdekel, hogy a családod éppen mit csinál, és hogy valaki bezárta-e a kutyát amíg te telefonálsz. Igen, azt mondod nekik, hogy telefonálsz. Pedig nem! Éppen terápián vagy…hogy gyógyulhass. Mert nem érzed jól magad, panaszod van, beteg a lelked vagy a tested. Komoly helyzetbe hoztad magad, és segítséget kértél, hogy kimozdulhass. Ehhez az első lépés, hogy belátod, baj van, és meglátod, hogy ahhoz, hogy ez változzon, neked is tenned kell. Neked kell otthonról elindulnod oda, ahol segítenek. Le kell ülnöd, és koncentrálnod kell, figyelned, elmondani az érzéseidet, megéléseidet. Sokszor sírni is kell, de ez lehetetlen akkor, ha bármikor betoppanhat egy családtag, vagy elkezd ugatni a kutya.

A terápiák komoly dolgok, komoly embereknek való, olyanoknak akik komolyan veszik önmagukat, az életüket, és azt az embert aki segít, hogy tovább tudjanak lépni, képesek legyenek fejlődni, egy-egy trauma után felállni. Nem való otthoni celebeknek, olyanoknak, akik arra használják a terápiás beszélgetéseket, hogy az életük kirakat történeteit megmutatva elhazudják a lényeget.

Számunkra a terápiás munka egy komoly dolog, és a továbbiakban is minden erőnkkel őrizzük a szakmai minőséget, így ha velünk szeretnél találkozni, beszélgetni, ha szükséged van a segítségünkre, személyesen érhetsz el minket. A megbeszélt időpontban amikor érkezel, kizárólagos figyelmet biztosítunk neked, és minden tudásunkkal támogatunk téged.

Várunk szeretettel, személyes beszélgetésre: Váradi Andrea, Dömötör Aletta

%d bloggers like this: